Daniel Ståhl gör spännande årsdebut - BAUHAUS-galan

Daniel Ståhl gör spännande årsdebut

Daniel Ståhl gör spännande årsdebut

Han har kastat längst i världen i diskus de tre senaste åren och är silvermedaljör i både EM och VM. På fredag kväll gör Daniel Ståhl årsdebut när IAAF Diamond League drar igång i Qatars huvudstad Doha. Andre svensk i tävlingen är höjdhopparen Erika Kinsey. Foto: Deca Text&Bild

Daniel har varit på träningsläger i Antalya i Turkiet i tre veckor och kom direkt till Doha.
– Det ska bli kul! Träningen har gått utmärkt hela vintern och våren, jag har varit skadefri och satt personbästa i mer eller mindre alla styrkeövningar så det känns bra, säger Daniel.
Han möter bland annat OS-mästaren Christoph Harting, fjolårets EM-trea Lukas Weisshaidinger och norrmannen Ola Stunes Isene som överraskat stort under våren med nya personliga rekordet 67.78.

Genrep på VM-arenan
Det blir andra gången Daniel tävlar i Qatars huvudstad efter debuten 2016 då han slutade fyra på 64.06. Nu är förutsättningarna betydligt bättre för en vassare placering. Då tävlade han på Qatars Sports Club Stadium med kapacitet för 20.000 åskådare medan det nu är Khalifa Stadium med plats för 50.000.
– Det ska bli kul att känna på stadion där VM arrangeras i höst, säger Daniel som har tre Diamond League-segrar på sina 24 starter.

Kinsey inledde säsongen med personbästa
Rutinerad i Diamond League är även höjdhopparen Erika Kinsey vars bästa DL-placering är tre 3:e-platser. Hon var sjua på inne-EM i vintras och inledde utomhussäsongen med att sätta personligt rekord i längd med 6.47 som placerar henne elva på den svenska genom-tiderna-listan.
Den fysiska formen är alltså bra och får hon bara ansats och teknik att stämma så kan det bli högt på Khalifa Stadion fredag kväll. För motståndet står bland annat OS- och EM-tvåan Mirela Demireva men eftersom det är tidigt på säsongen så har flera av de bästa valt att vänta med tävlingsdebuten vilket gör möjligheterna till en framskjuten placering större för Erika.
SVT2 sänder från Doha fredag kväll kl 18.00 och det hela går även att följa i SVT Play.
/Jonas Hedman

Startlistor
M Diskus
K Höjd
Läs mer om Daniel Ståhl

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj redan nu!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan