400 m häck-världsmästaren Karsten Warholm klar för BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

400 m häck-världsmästaren Karsten Warholm klar för BAUHAUS-galan

400 m häck-världsmästaren Karsten Warholm klar för BAUHAUS-galan

Regerande världsmästaren på 400 m häck, Karsten Warholm, 23, hade ett fantastiskt år i fjol då han vann EM-titeln i Berlin och på vägen dit satte fyra nordiska rekord med 47,64 i topp. 2019 har han öppnat på bästa sätt genom med seger i inne-EM i Glasgow på 400 m slätt då han tangerade europarekordet. Foto: Deca Text&Bild

Förre tiokamparen Karsten Warholm blir bara bättre och bättre och är en återkommande gäst på BAUHAUS-galan. Den 30 maj är 400 m häck Diamond League-gren på Stadion för tredje året i rad och Karsten har en seger från 2017 och en andraplats från i fjol att försvara.
– Jag ser verkligen fram emot att få tävla på Stockholms Stadion den 30 maj där publiken är fantastisk! säger Karsten.
Han kommer bl a möta OS-mästaren Kerron Clement, Diamond League-vinnaren Kyron McMaster, VM-silvermedaljören Yasmani Copello och tvåan i EM-finalen i somras, Estlands Rasmus Mägi. Med i startfältet är också svenska stjärnskottet från Örgryte IS, Carl Bengtström, 19, som i fjol slog Niklas Wallenlinds 31 år gamla svenska juniorrekord genom att springa på 50,20.

Slog Sven Nylanders 22 år gamla rekord
Karsten Warholm slog förra sommaren Sven Nylanders 22 år gamla nordiska rekord (47,98) och förbättrade det i fyra etapper ner till 47,64. I år är Karsten ännu bättre vilket han visade på inne-EM i Glasgow i mars då han var helt överlägsen och vann på 45,05 – tangerat europarekord.
Karsten är en mångsidig friidrottare och började faktiskt som mångkampare och vann ungdoms-VM i åttakamp som 17-åring och tog junior-EM-silver som 19-åring. Det var i Eskilstuna 2015 då han innan första dagen var slut sprang 400 m-finalen – och tog silver bara 0,02 från seger! Detta bara 1,5 timme innan 400 m-loppet i tiokampen.
Året efter testade han 400 m häck på allvar, tog sig till EM-final i Amsterdam och var ytterst nära att också nå OS-finalen i Rio där han efter norska rekordet 48,49 i försöken var ytterst nära att nå finalen.
Att det går att springa fort på 400 m häck på Stockholms Stadion råder det ingen tvekan om eftersom stadionrekordet är 47,41. Kanske får vi se Karsten slå det torsdag 30 maj.
/Jonas Hedman

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj redan nu!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


OFFICIELL PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan