Säkra favoritplatserna till Finnkampen redan nu! - BAUHAUS-galan

Säkra favoritplatserna till Finnkampen redan nu!

Säkra favoritplatserna till Finnkampen redan nu!

Det arrangeras rekordmånga TV-sända friidrottstävlingar i Sverige i år och på Stadion genomförs inte bara BAUHAUS-galan utan även Finnkampen. Datumet är 24-25 augusti och då kommer vår superstjärna i stav, Armand ”Mondo” Duplantis, att tävla. Foto: Deca Text&Bild

Landskampen mellan Sverige och Finland är en riktig klassiker som arrangerats sedan 1925 och som nästan alltid bjuder på dramatik. I Tammerfors i fjol satte Daniel Stål finnkampsrekord i diskus för andra året i rad med mäktiga 68,00 och frågan är om det blir tredje raka på Stadion i augusti?
2017 vann Sverige dubbelt på Stockholms Stadion med en rekordstor seger på damsidan på hela 55 poäng. Men i Tammerfors i fjol avgjorde de finländska herrarna i sista grenen 1500 m då finländaren Topi Raitanen spurtade ner Kalle Berglund.
– Målet i år är tydligt – att vinna dubbelt, säger förbundskapten Karin Torneklint.

Köp biljett idag

Det gäller att vara ute i god tid för att försäkra sig om att få sitta på favoritplatserna på Stockholms Stadion. Kanske är det spänningen i stavhoppet du vill följa på lördagskvällen och upploppsrakans slutstrider du vill sitta extra nära på söndagen?
Oavsett från vilken vinkel du vill följa friidrottslandslagets kamp för att nå en dubbelseger så är det på plats på Stadion som du får den bästa upplevelsen! Läs mer och boka biljetter på www.finnkampen.se

Dubbla junior-EM på svensk mark
I juli arrangerar Sverige två junior-EM inom loppet av elva dagar vilket aldrig hänt förut. Först U23-EM i Gävle 8-11 juli följt U20-EM i Borås 18-21 juli. Många av våra bästa aktiva kommer att vara med där och bland de som är i åldern 20-22 år och tävlar i Gävle märks EM-silvermedaljören på 800 m, Andreas Kramer, sprinterlöparna Irene Ekelund och Henrik Larsson, och dubbla juniormästerskapsmedaljören i stav, Lisa Gunnarsson.
I Borås är vinterns komet i svensk friidrott – häcklöparen, längdhopparen och mångkamparen Tilde Johansson – det mest spännande namnet efter sina tre SM-guld.

Fyra Folksam GP-tävlingar

Till den intensiva friidrottssommaren ska även läggas Folksam GP-galorna som i år utökats till fyra där nytillskottet är tävlingen i Varberg. Dessa arrangeras i Sollentuna 18 juni, Karlstad 3 juli, Varberg 15 juli och Göteborg 16 augusti.
En vecka senare är det dags för Finnkampen på Stockholms Stadion och ytterligare en vecka senare – 30 augusti-1 september – arrangeras Friidrotts-SM i Karlstad.
/Jonas Hedman

Boka dina biljetter på finnkampen.se

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan