På väg mot 10:e Diamond League-året - BAUHAUS-galan

På väg mot 10:e Diamond League-året

På väg mot 10:e Diamond League-året

Förberedelserna inför BAUHAUS-galan torsdag 30 maj pågår för fullt och det kommer att bli en fullmatad dag med ungdomstävlingar och familjefestival och på kvällen Diamond League-galan med världseliten och de bästa svenskarna på plats. Detta blir 10:e säsongen med Diamond League och Stockholms Stadion har varit representerad samtliga år.

Den tionde Diamond League-säsongen uppmärksammar BAUHAUS-galan med att bl a arrangera ett 10 000 m-lopp med start klockan 10 på kvällen. Genom åren har det arrangerats många millopp i Stadionborgen och det har satts tre världsrekord – det senaste 1993 då Kenyas Richard Chelimo noterade 27.07,91 inför en begeistrad publik.
Årets lopp blir ett av få tillfällen för världens bästa långdistansare att göra en riktigt bra tid och kvala in till VM.

Loppet som sågs av miljoner
De gångna tio åren har det bjudits på fantastiska ögonblick på Stadion där 100 m-duellen mellan amerikanen Tyson Gay och sprinterkungen Usain Bolt tillhör höjdpunkterna. Den mediala uppmärksamheten var extrem och Stockholms Stadion blev snabbt slutsålt när mötet blev känt några veckor före tävlingen.
15.472 åskådare på plats och tiotals miljoner TV-tittare världen över såg loppet som var över på 9,84 sekunder. För det var vad det nya – och ännu gällande – stadionrekordet blev. Och det var Tyson Gay som vann!
Duellen utsågs till årets främsta sporthändelse av den amerikanska TV-kanalen Universal Sports som varje år väljer ut årets idrottshändelse alla kategorier.
– Det var stort! Men personligen minns jag också Susanna Kallurs comeback 2016. Det var riktigt känslosamt efter att hon varit borta så många år. Ytterligare en viktig poäng med vår gala har resulterat i 128 svenska Diamond League-starter under de här åren, säger Jan Kowalski som är ordförande i arrangerande Stadionklubbarna.

BAUHAUS-galan är nummer tre
Årets säsong drar igång i Doha den 3 maj följt av Shanghai 18 maj och så BAUHAUS-galan torsdag 30 maj. Det är Kristi Himmelfärds dag vilket betyder helledigt och bra med tid att uppleva friidrott live på Stockholms Stadion.
Det börjar redan klockan 13 med ungdomstävlingar, fortsätter med stafetter och familjefestivalen innan det är dags för invigning klockan 19.00.
/Jonas Hedman

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj redan nu!

De 14 Diamond League-galorna 2019
3/5 Doha, QAT
18/5 Shanghai, CHN
30/5 Stockholm
6/6 Rom, ITA
13/6 Oslo, NOR
16/6 Rabat, MAR
30/6 Stanford, USA
5/7 Lausanne, SUI
12/7 Monaco, MON
20-21/7 London, GBR
18/8 Birmingham, GBR
24/8 Paris, FRA
29/8 Zürich, SUI (final 1)
6/9 Bryssel, BEL (final 2)

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan