Kalle Berglund siktar på svenskt rekord på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Kalle Berglund siktar på svenskt rekord på BAUHAUS-galan

Kalle Berglund siktar på svenskt rekord på BAUHAUS-galan

Förra sommaren snuddade Spårvägens Kalle Berglund vid det svenska rekordet på 1500 m vid två tillfällen då han var så nära som elva respektive två (!) hundradelar ifrån. På Stockholms Stadion den 30 maj hoppas han kunna underskrida rekordet på 3.36,49 som stått sig i 34 år. Foto: Deca Text&Bild

Kalle hade ett bra 2018 med sex 1500 m-lopp under 3.40 men utan att ha marginalerna med sig. I Belgien i slutet på juli satte han personligt rekord med 3.36,60 och var då bara elva hundradelar från Johnny Kroons toppnotering från 1985. På EM i Berlin missade han finalen med 16 hundradelar och i säsongens sista lopp i Zagreb i början på september var han blott 0,02 från att radera ut rekordet som satte elva år innan han föddes.
– Målet är att formen ska vara bra den 30 maj och då hade det varit väldigt kul att försöka utmana rekordet. För det har varit nära ett par gånger nu och det skulle vara riktigt kul att slå det på hemmaplan, säger Kalle.
Han har dock redan hunnit sätta rekord i år eftersom han i vinterns enda lopp förbättrade sin egen notering med en dryg sekund till 3.36,63.

Bästa tänkbara motstånd
På Stockholms Stadion kommer Kalle att få möta regerande världsmästaren Elijah Manangoi från Kenya och norska supertalangen Jakob Ingebrigtsen, 18, och hans bröder Filip och Henrik. Den norska trion har personliga rekord på 3.30,01, 3.31,18 respektive 3.31,46 så det kan bjuda på riktigt bra motstånd.
– Jag har tävlat mot dem några gånger och jag minns speciellt Bislett i Oslo förra året då jag mötte Jakob. Det var väldigt bra stämning på arenan och publiken vrålade hela varvet runt när vi sprang! Det var ett roligt lopp och det märktes att Jakob och hela familjen Ingebrigtsen är väldigt populära i Norge.

Tränar med de bästa svenskarna
Kalle befinner sig just nu på träningsläger i Flagstaff, Arizona, tillsammans med 20-25 andra svenska löpare, bland annat Andreas Kramer, Johan Rogestedt, Andreas Almgren, Meraf Bahta och Sarah Lahti.
– Jag är nöjd med hur träningen går och fick ett bra svar under inomhussäsongen på att kroppen svarar fint på träningen jag gör. Så jag och min tränare Janne Bengtsson har egentligen bara byggt vidare på vad vi gjorde tidigare och ser fram mot att börja tävla, säger Kalle som kör mycket tröskelträning. Det vill säga snabbdistans strax under mjölksyratröskeln som ger bra kvalité utan att slita så mycket.
– Planen är att springa ett 1500 m-lopp här i USA strax innan jag åker hem till Sverige den 17 maj. Det blir min enda tävling före BAUHAUS-galan.
/Jonas Hedman

Följ Kalle Berglund på Instagram

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj redan nu!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan