Glädjande besked från Bengtsson – klar för BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Glädjande besked från Bengtsson – klar för BAUHAUS-galan

Glädjande besked från Bengtsson – klar för BAUHAUS-galan

Efter de senaste dagarnas rapportering om Angelica Bengtssons hälsa kommer nu lugnande besked. Den 25-årige stavhopparen är klar för BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion den 30 maj.

Även i år kan BAUHAUS-galan presentera en stavtävling för kvinnor. En tävling där vi förra året fick se ett nytt stadionrekord av amerikanska inomhusvärldsmästarinnan Sandi Morris som klarade 4,86. Bengtsson slog då till med 4,65 och kom tvåa och känner sig nu redo att tävla på Stadion igen.
– Jag ser fram mot BAUHAUS-galan. Det är riktigt roligt att tävla på Stockholms Stadion, det är en härlig arena. Publiken är nära och det är bra stämning, säger Angelica.

Orka hela säsongen ut  
En konstaterad kronisk halsfluss har gäckat Angelica länge men nu är halsmandlarna bortopererade sedan en tid tillbaka. Med siktet inställt på VM i Doha, som ligger i slutet av september, ser säsongsplaneringen lite annorlunda.
– Jag kör som vanligt i början av sommaren. Sedan blir det tävlingsuppehåll i juli för att få lite återhämtning och för att hinna med extra träning så att jag orkar hela säsongen.

Vem är bäst?
En som kan bjuda Angelica  bra motstånd är Örgrytes Michaela Meijer som sommaren 2017 tog det svenska rekordet från Angelica genom att hoppa 4,71. Noteringen återtog Bengtsson i somras genom att hoppa 4,73, men räkna med att Michaela kommer att bjuda upp till tuff kamp på BAUHAUS-galan den 30 maj.
/Patrik Åman och Jonas Hedman

Läs intervjun med Angelica Bengtsson

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj redan nu!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan