Kids Tour på 12 platser under 16 dagar - BAUHAUS-galan

Kids Tour på 12 platser under 16 dagar

Kids Tour på 12 platser under 16 dagar

I år genomförs BAUHAUS-galan Kids Tour för femte året i rad med friidrottsbanan för barn och ungdomar som turnerar runt i Stockholms-området. Kids Tour arrangeras i samarbete med Stockholms stad och tolv stopp är planerade där det första är i Johanneshov den 21 april.

Kids Tour består sedan i fjol av en trekamp med friidrottsbanan i fokus kompletterad med höjd och längd utan ansats. Den vänder sig till barn och ungdomar i åldern 4-15 år där det gäller att ha spänst, styrka, balans och snabbhet. Man kan utmana sig själv eller tävla med andra och ta med kompisar, föräldrar och familj som kan vara med och heja.
– Just familjegemenskapen där barn och föräldrar kan tävla mot varandra tycker jag är extra kul. Den sociala kontakten är det roligaste, säger Jonas Petros som är ny projektledare för Kids Tour.

Intensivt program i maj och juni
Årets turné innefattar 12 platser spridda över 14 dagar i Stockholms-området från april till september med fokus på maj och juni.
– Första anhalt är 21 april utanför Tele2 Arena i Johanneshov då Hammarby möter AFS Eskilstuna i fotbollsallsvenskan. Vi kör sju dagar fram till BAUHAUS-galan 30 maj och åtta efter, säger Jonas.
Bland övriga platser som friidrottsbanan kommer byggas upp på märks Skärholmsloppet 18 maj och Sverigedagarna på Djurgården 24-26 maj – den jättelika marknaden som varje år samlar tusentals besökare.
– På galadagen på Stockholms Stadion torsdag 30 maj ställer vi upp friidrottsbanan innanför huvudingången vid Valhallavägskurvan där ingen kommer missa den.

Samarbete med En Frisk Generation
Kids Tour arrangeras av Stadionklubbarna i samarbete med Stockholms stad som varit med sedan starten 2015. Nytt för i år är att En Frisk Generation är medarrangör vilket Stadionklubbarnas ordförande Jan Kowalski gläds åt.
– Jättekul! Vi inledde ett samarbete med de Frisk Generation i fjol kring Familjefestivalen och har i år utökat det till att gälla även Kids Tour. En Frisk Generation har en verksamhet som verkligen överensstämmer med vårt fokus på rörelse och fysisk aktivitet. På detta sätt får barn som inte är så aktiva möjlighet att prova på friidrott med möjlighet att fortsätta i en klubb om de vill.
/Jonas Hedman

Läs mer om Kids Tour

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj redan nu!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan