Löpargeniet Jakob Ingebrigtsen klar för BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Löpargeniet Jakob Ingebrigtsen klar för BAUHAUS-galan

Löpargeniet Jakob Ingebrigtsen klar för BAUHAUS-galan

Jakob Ingebrigtsen, 18, tog dubbla guld på EM i Berlin förra sommaren och följde upp med guld och silver på inne-EM i Glasgow i vintras. Till BAUHAUS-galan kommer även hans äldre bröder Henrik och Filip som också vunnit EM-guld på 1500 m. De möter bl a Sverige-ettan Kalle Berglund. 

Jakob är en av tidernas största löpartalanger och blev i somras den yngste någonsin att vinna en EM-titel på 1500 m då han 17 år och 10 månader gammal vann löpningens blå band på Berlins Olympiastadion. Dagen efter tog han guld på 5000 m i ett lopp där brorsan Henrik var tvåa.
– Jättekul att vi fått med hela brödratrion Ingebrigtsen på samma distans! Nu återstår att se om det krävs tre norrmän för att slå Kalle Berglund, säger Jan Kowalski som är ordförande för Stadionklubbarna som arrangerar BAUHAUS-galan.

Upplagt för snabba tider
Loppet om Dicksonpokalen på 1500 m på Stockholms Stadion den 30 maj innehåller även Spårvägens Kalle Berglund som i vintras förbättrade sitt eget svenska inomhusrekord till 3:36.63. I somras var han vid två tillfällen mindre än två tiondelar från att slå det 34 år gamla svenska utomhusrekordet, Johnny Kroons 3:36.49 från 1985.
På startlinjen kommer vi också att få se regerande världsmästaren Elijah Manangoi som har ett så bra personbästa som 3:28.80. Han har med sig sin lillebror George Manangoi som är regerande juniorvärldsmästare och en av få som slagit Jakob Ingebrigtsen.
/Jonas Hedman

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj redan nu!


Bilden: 3 x Ingebrigtsens på EM i Berlin förra sommaren. Fr v Henrik (i solglasögon), Jakob och Filip. Foto: Deca Text&Bild

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan