BAUHAUS-galans Diamond League-status hotad - BAUHAUS-galan

BAUHAUS-galans Diamond League-status hotad

BAUHAUS-galans Diamond League-status hotad

IAAF gick den 11 mars ut med ett pressmeddelande om framtidens Diamond League. BAUHAUS-galan är positiva till att IAAF vill göra Diamond League till en ännu bättre och starkare tävlingsserie genom att spetsa produkten ytterligare.

För att kunna kvalificera oss till den nya femårsperioden måste vi få konkret information om vad som gäller för att ingå bland de 12 deltävlingarna från och med 2020. Om vi uppfyller alla nya tillspetsade kvalitetskrav 2019 – är vi med då? BAUHAUS-galan har ännu inte fått några svar på våra raka frågor.

Det nya tävlingsformatet med ett något kortare 90-minuters program i stället för ett 120 minuter långt, är en naturlig anpassning till vad marknaden efterfrågar och något vi gillar. Samtidigt öppnar det för möjligheten till en mer lokal anpassning för oss i Stockholm med extra ”svenskgrenar” för att bygga hela tävlingen som vi även fortsättningsvis siktar på bör vara cirka 2,5 timmar.
Friidrottarna trivs på Stockholms Stadion. Det visade förra årets tävling.

Historiskt sett är det den arena/stad där IAAF grundades och den arena där det har satts flest världsrekord. Norden är en av de starkaste marknaderna för friidrott just nu.

Vi är övertygade om att vi kan möta de nya kvalitetskraven och vara en av de 12 bästa tävlingarna i världen. Men frågan är hur? Om vi uppfyller alla nya tillspetsade kvalitetskrav 2019 – är vi med då? Vi har efterlyst vad de nya kraven innebär men inte fått några raka svar.
När vi väl får veta de svaren är vi säkra på att vi kan infria de kraven redan 2019. Dock är det svårt som arrangör att veta hur vi skall satsa när vi inte vet vad som gäller.

Värdet på den internationella tv-marknaden har ökat markant under Diamond Leagues nio år. Därför anser vi att det naturliga borde vara att verka för att få in fler tävlingar snarare än färre. Det skulle även skapa en större marknad för våra internationella friidrottare. Vi ser inget egenvärde i att minska antalet tävlingar så länge de håller hög internationell kvalitet. IAAF drev under 2018 frågan om färre tävlingar, men fick ge sig efter påtryckningar från arrangörer och partners som gärna ser fler än 12 tävlingar.

Viktigast nu är att vi får konkret information om kvalitetskraven, så vi kan infria dem redan den 30 maj 2019 på Stockholm Stadion.

Jan Kowalski
Ordförande Stadionklubbarna

070-346 24 41

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan