Melker tog första EM-medaljen – det betyder rabatterat biljettpris till BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Melker tog första EM-medaljen – det betyder rabatterat biljettpris till BAUHAUS-galan

Melker tog första EM-medaljen – det betyder rabatterat biljettpris till BAUHAUS-galan

Första svenska medaljen på inomhus-EM i Glasgow tog Melker Svärd Jacobsson som på lördagen klarade 5.75. Stav är en av de bästa svenska friidrottsgrenarna och har sin givna plats på BAUHAUS-galan torsdagen den 30 maj. Foto: Deca Text&Bild

Stavhopparen Armand Duplantis är Sveriges klarast lysande friidrottstjärna efter sitt fantastiska EM-guld på 6.05 i Berlin i somras men han kunde på grund av studier inte vara med på inne-EM i Glasgow. Istället fick 25-årige Melker Svärd Jacobsson från Örgryte IS i Göteborg för första gången kliva upp på prispallen i ett mästerskap.
– Det här bronset betyder mycket för mig! Det var tufft att klara både 5.55 och 5.75 i sista försöken men bästa hoppet var sista på 5.85. Men jag kom lite för nära. Det känns absolut som att det finns mer att hämta inför sommaren, säger Melker.
Vann finalen gjorde Polens Wojciechowski på 5.90 före landsmannen Lisek, 5.85.

Stav – en av Sveriges bästa grenar
EM-bronset öppnar möjligheter för Melker att komma med i Diamond League-galor i större utsträckning än tidigare och stav finns förstås med på BAUHAUS-galan den 30 maj.
Historiskt är stav en av Sveriges bästa mästerskapsgrenar och Melkers medalj var Sveriges sjunde i inne-EM på herrsidan. På damsidan tog Angelica Bengtsson medalj både 2015 och 2017 och under söndagen kan det bli en ny tack genom Michaela Meijer sedan Angelica inte lyckades ta sig vidare från kvalet.

10% rabatt för varje svensk medalj
Sverige har flera medaljchanser på inne-EM och varje blågul medalj innebär tio procent rabatt på biljetter till BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion den 30 maj. Det vill säga blir det fem svenska topp-3-placeringar i Glasgow så får man köpa biljetter till halva priset om man gör det senast söndag 3 mars. Erbjudandet gäller inte paketlösningar och endast fram till idag söndag.

Ytterligare tre medaljchanser i Glasgow
Under söndagen är det medaljchans också för Thobias Nilsson Montler i längd, Andreas Kramer på 800 m, Fanny Roos i kula, Michaela Meijer i stav, Erika Kinsey i höjd och Fredrik Samuelsson i sjukamp.
/Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan