2019 års Diamond League-grenar klara - BAUHAUS-galan

2019 års Diamond League-grenar klara

2019 års Diamond League-grenar klara

Grenarna i de 14 Diamond League-galorna roterar från år till år och när nästa års program nu presenterats konstaterar vi att de bästa svenskarnas grenar i hög grad är med. Det betyder bland annat mycket goda chanser att vi får se Armand ”Mondo” Duplantis i stav och Daniel Ståhl i diskus på Stockholms Stadion torsdag 30 maj 2019.

BAUHAUS-galan 2018 blev en riktig succé med fyra stadionrekord och ett fantastiskt längdhopp av Kubas Juan Miguel Echevarría som hoppade hela 8.83 – bara 12 centimeter från världsrekordet. Visserligen i en medvind just över rekordtillåtna 2.0 m/s men faktum är att bara fem hoppat längre oavsett vind i hela friidrottshistorien. Och längd är åter med på BAUHAUS-galans grenprogram nästa sommar.
– Vi är nöjda med det grenprogram vi fått och det utgör en bra grund för att vi ska kunna få se de bästa svenskarna på Stockholms Stadion nästa år. Vi har också möjlighet att lägga till grenar för att få med ännu fler svenskar, säger assisterande meeting director Johan Engberg.

Får vi se ”Mondo” igen?
En som verkligen tände de över tiotusen åskådarna på BAUHAUS-galan i fjol var 18-årige Armand ”Mondo” Duplantis som i kamp med hela världseliten lyckades vinna och ta sin första Diamond League-seger i stav. Han gjorde sedan en fantastisk sommar toppad med EM-guldet i Berlin där han satte tre (!) nya juniorvärldsrekord och med 6.05 är delad tvåa på genom-tiderna-bästa-listan utomhus.
Förutom Daniel Ståhl och Armand Duplantis är som sagt längd med där Malmös Thobias Nilsson Montler i fjol var stabil på åtta meter och i EM-finalen slutade fyra på personliga rekordet 8.10. Svenske rekordhållaren Michel Tornéus var sjua.
Dessutom är kvinnliga 800 m med på BAUHAUS-galans program vilket är svenska rekordhållaren Lovisa Lindhs specialgren. Loppet om Dicksonpokalen gäller manliga 1500 m där Kalle Berglund i somras vid två tillfällen var ytterst nära att slå det 33 år gamla svenska rekordet på 3:36.49.
Det finns alla förutsättningar för att BAUHAUS-galan 2019 ska kunnat bli riktigt bra!
/Jonas Hedman

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan torsdag 30 maj 2019 redan nu!

BAUHAUS-galans Diamond League-grenar torsdag 30 maj 2019
Män: 200 m, 400 m, 1500 m, 400 m häck, stav, längd och diskus.
Kvinnor: 200 m, 800 m, 5000 m, 100 m häck, höjd och diskus.
Extragrenar tillkommer.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan