BAUHAUS-galan 2018 – ett minnesvärt evenemang - BAUHAUS-galan

BAUHAUS-galan 2018 – ett minnesvärt evenemang

BAUHAUS-galan 2018 – ett minnesvärt evenemang

Tack för att du var med och gjorde BAUHAUS-galan till ett minnesrikt evenemang! Söndag 10 juni var eftermiddagen då vi åter fick se diamanterna och rekorden stå som spön i backen på en av de varmaste galorna någonsin.
I Armand “Mondo” Duplantis har Sverige fått en ny världsstjärna i friidrott, 18-åringen besegrade hela världseliten i stav och slog inte mindre än fyra världsmästare! I längd fick vi se det längsta hoppet i världen på över tjugo år. Kan det bli längre? Ja, 19-åriga Juan Miguel Echevarría är bara i början av sin karriär och vi hoppas att han får hålla sig skadefri och vill komma tillbaka och utmana drömgränsen nio meter på BAUHAUS-galan i framtiden.

Utmärkt tävlingstillfälle för våra egna aktiva
Årets gala visade värdet av att ge våra svenska friidrottare chansen att tävla mot de bästa på hemmaplan. I damernas höjd tog sig både Erika Kinsey (1.94) och Sofie Skoog (1.90) över EM-kvalgränsen 1.90. På 400 m fick Moa Hjelmer chansen att göra internationell comeback liksom Irene Ekelund på 100 m. I år testade vi för första gången att köra en mångkamp på BAUHAUS-galan och fick mycket god respons både från både aktiva och de som tittade på.

App för BAUHAUS-galan lanserad
Arrangör av BAUHAUS-galan är Stadionklubbarna som arbetar hårt för att ständigt förbättra din upplevelse på galan. I år lanserade vi en app. Det är över tusen personer som har laddat ned den och det är inte för sent för dig att göra det. Där kommer du kunna läsa nyheter och erbjudande från BAUHAUS-galan under hela året. Till 2019 kommer vi att satsa på att förbättra publikupplevelsen ännu mer och återkommer efter sommaren med fler nyheter. Till dess, ha en härlig sommar och välkommen tillbaka 2019!

Jan Kowalski
Meeting Director BAUHAUS-galan
Resultaten

Ps Diamond League-säsongen fortsätter närmast i Paris den 30 juni och avslutas med de två finalerna i Zürich och Bryssel i månadsskiftet augusti-september. Det hela kan du följa via Diamond League-sajten och i den app som OMEGA och Diamond League utvecklat. Den laddar du ner i Appstore (iPhone) och Playbutiken (Android).

Bilden: Armand Duplantis på väg över 5.86 i stav. Foto: Deca Text&Bild

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


OFFICIELL PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan