Monsterhopp av Echevarria i längd - BAUHAUS-galan

Monsterhopp av Echevarria i längd

Monsterhopp av Echevarria i längd

19-årige Juan Miguel Echevarria åstadkom en av de bästa prestationerna i den 106-åriga stadions historia då han flög fantastiska 8.83 i längdhoppsgropen nere vid Sofiatornet. Bara fyra man har någonsin hoppat längre i godkänd vid, tyvärr blåste det aningen över tillåtna 2.0 m/s.

Den fina värmen och gynnsamma medvinden på bortre långsidan resulterade i en lysande längdtävling och ett historiskt segerresultat. Juan Miguel Echevarria hoppade 8.50 i fjärde omgången – bara åtta centimeter från stadionrekordet – och flög i sista osannolika 8.83! Men vindmätaren visade +2.1 m/s, det vill säga 0.1 för mycket för att det skulle bli ett giltigt resultat. Men noterbart är att endast fyra man i historien hoppat längre i godkänd vind. Dessa är Mike Powell, 8.95, Bob Beamon, 8.90, och Robert Emmiyan, 8.86.
Tvåa i tävlingen blev OS-mästaren Jeff Henderson, 8.39, och trea favoriten och världsmästaren Luvo Manyonga, 8.25.
– Idag ville jag hoppa över 8.50, men jag trodde inte att jag skulle hoppa så här långt! Nio meter är ingenting jag ens funderat på och nu gäller det att fortsätta jobba hårt för att försöka nå drömgränsen, säger Echevarria.

Thobias fin femma i DL-debuten
22-årige Thobias Nilsson Montler från Malmö AI gjorde Diamond League-debut och visade inte stjärnorna någon respekt. En fin serie slutade med en femteplats på 8.09 i lite för stark medvind (+3.3 m/s) vilket är fem centimeter längre än hans godkända personliga rekord. Medvindsresultat var underbyggdes av 7.99w och 7.83 i motvind.
– Jag är jättenöjd! Målet var att nå över åtta meter och det hade kunnat bli längre om det blåst mindre. Jag hade svårt att hantera vinden och fick överrotation, säger Thobias.

Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan