Världsettorna Manyonga och Kendricks siktar högt på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Världsettorna Manyonga och Kendricks siktar högt på BAUHAUS-galan

Världsettorna Manyonga och Kendricks siktar högt på BAUHAUS-galan

Amerikanske stavhopparen Sam Kendricks hade ett fantastiskt år 2017 då han vann alla tävlingar han ställde upp inklusive VM-finalen i London. På BAUHAUS-galan möter han ett riktigt starkt startfält där vår egen Armand ”Mondo” Duplantis är en av motståndarna.

– Mondo är klart bättre än mig. I bordtennis, säger Sam Kendricks och skrattar.
De två är goda vänner och har mött varandra många gånger och Sam har vunnit samtliga möten så här långt. Men det blir tuffare och tuffare och senast de tävlade mot varandra i Eugene den 25 maj blev de etta och tvåa på 5.81 respektive 5.71.
– Mondo har fördel av hemmaplan men mitt mål är att vinna. I andra hand ett bra resultat. Alla vill bli bättre och hoppa högre, det är vad det handlar om. Inte att slå någon specifik hoppare. Nästa gång jag, Mondo och världsrekordhållaren Renaud Lavillenie tävlar tillsammans får ni se tre generationer stavhoppare mot varandra, det är ganska coolt, säger Sam Kendricks.
Han är en av 18 man som klarat drömgränsen sex meter och även den senaste. Det skedde i de amerikanska mästerskapen i Sacramento i fjol.
– Sex meter är väldigt speciellt. 5.95 är stadionrekordet och det är en höjd jag bara klarat två gånger. Det krävs perfektion för att hoppa så högt och för att klara sex meter. Det krävs idealiska förhållanden för att stadionrekordet ska kunna slås och förhoppningsvis får vi det imorgon, säger Sam.

Luvo Manyonga siktar på ny seger i längd
Även längdhopparen Luvo Manyonga från Sydafrika blev världsmästare för första gången i fjol. Detta efter att ha vunnit BAUHAUS-galan i juni. Även i år har han världsårsbästat, just nu med 8.58 noterat i Rom för en vecka sedan.
– Jag är nöjd med säsongen så här långt, Juan Miguel Echevarría ger mig bra motstånd, säger Luvo som har kubanen bara fem centimeter bakom sig i årsbästalistan.
– Ett av mina mål i år är att sätta personligt rekord. Men jag kommer inte att stressa fram det. Det kommer när det kommer, kanske redan imorgon om förhållandena är de rätta, säger Luvo vars bästa resultat hittills är 8.65.

Thobias Nilsson Montler – ett framtidsnamn
I fjol blev Malmös Thobias Nilsson Montler femte svensk över åtta meter då han hoppade 8.04. Senare på säsongen tog han brons i EM för 20-22-åringar. Denna säsong har han inlett bra med 7.76 och nu gör han Diamond League-debut.
– Jag har en ny tränare sedan januari då jag kom tillbaka till Sverige efter ett halvår med träning och studier i Florida. Imorgon hoppas jag på åtta meter, säger Thobias.

Jonas Hedman

Bilden: Fr v Thobias Nilsson Montler, Luvo Manyonga och Sam Kendricks. Foto: Deca Text&Bild

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan