Ståhl och Pettersson hoppas på fina diskusvindar på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Ståhl och Pettersson hoppas på fina diskusvindar på BAUHAUS-galan

Ståhl och Pettersson hoppas på fina diskusvindar på BAUHAUS-galan

VM-tvåan Daniel Ståhl var tvåa på BAUHAUS-galan i fjol då han fick ge sig mot Jamaicas Fedrick Dacres med blott 23 centimeter – 68.36 mot 68.13. Nu är han ute efter revansch och visade att formen är på uppåtgående efter att ha blivit trea i Diamond League-tävlingen i Oslo i torsdags då han kastade 67.04.
– Jag känner mig stark men kastade inte bra tekniskt i Oslo. Men 67 var bra med tanke på tekniken och jag tror att det kan bli längre nu. Stadion är min hemmaplan, jag har tävlat här sedan jag var liten och att ha vänner och familj på läktaren betyder mycket, säger Daniel.
Träningskompisen Simon Pettersson har i år satt personligt rekord med 65.81 och gör sin första Diamond League-tävling.
– Det här är den största tävlingen jag varit med i förutom VM. Jag hoppas kunna sätta personligt rekord.

Perfekt diskusvind?
På lördagen kändes vinden under presskonferensen på läktaren inte långt från diskusburen.
– Nu blåser det rätt. Är det så här imorgon blir det riktigt bra förhållanden, säger Simon.
Motståndet är riktigt bra med bl a VM-trean Mason Finlay och inte minst världsmästaren Andrius Gudzius som vann i Oslo i torsdags på 69.04 och dagen efter satte personbästa med 69.30! Det finns alla förutsättningar för att det ska kunna bli en riktigt bra diskustävling på Stadion!

Meraf Bahta i kamp om Dicksonpokalen
På BAUHAUS-galan för två år sedan gjorde Meraf Bahta ett fantastiskt lopp på 1500 m då hon slutade tvåa – hennes bästa Diamond League-placering. I år är hon tillbaka på löpningens blå band och tävlar om Dicksonpokalen mot bland annat trefaldiga VM-vinnaren Jenny Simpson som vunnit på Stockholms Stadion förut.
– Det ska bli jättekul att åter tävla på Stadion! Det är speciellt med Diamond League på hemmaplan i och med publikstödet och jag har fina minnen från Stadion där ett av de bästa är andraplatsen på 1500 m för två år sedan, säger Meraf.
För en vecka sedan gjorde hon första medeldistansloppet för säsongen då hon slutade trea på 1 engelsk mil i Hengelo på 4:27.03 – fyra sekunder från Abeba Aregawis svenska rekord. Detta efter ett riktigt snabbt slutvarv 61 sekunder vilket ger förhoppningar om en bra placering i söndagens Diamond League-lopp.

”Jag älskar att tävla på Stockholm Stadion!”
Men det är tuff konkurrens och bland motståndarna finns amerikanskorna Jenny Simpson och Brenda Martinez. Jenny vann VM-titeln 2011 och har ytterligare två VM-medaljer i grenen.
– Jag älskar att tävla på Stockholms Stadion! Här vann jag 5000 m som college-student för nio år sedan och jag har tävlat här flera gånger efter det, säger Jenny som vann 1500 m på Stadion för fyra år sedan och fick höja den gigantiska Dicksonpokalen mot himlen.
– Jag hoppas kunna bli topp-3 den här gången, säger Jenny som hade 4:25.71 på 1 mile i Hengelo i söndags och då var två sekunder före Meraf Bahta.
En som också tävlat på Stadion flera gånger är 2013 års VM-trea på 800 m, Brenda Martinez.
– Det blir fjärde gången nu och det ska bli riktigt kul! Det är ett jämnt startfält och jag hoppas kunna förbättra mitt årsbästa på 4:02 från säsongsdebuten i Eugene för två veckor sedan, säger Brenda.
Hennes personliga rekord är 4:00.94 vilket är en halvsekund långsammare än Merafs bästa tid.

Jonas Hedman

Bilden: Fr v Simon Pettersson, Daniel Ståhl och Mason Finley. Foto: Deca Text&Bild

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan