Mark Nielsen suverän ledare av Fantasy Diamond Race - BAUHAUS-galan

Mark Nielsen suverän ledare av Fantasy Diamond Race

Mark Nielsen suverän ledare av Fantasy Diamond Race

Det är tävlingen där vem som hels kan vara med och tippa vinnarna inför varje Diamond League-tävling och intresset är stort. Över tretusen är med i år och helt suverän på detta är britten Mark Nielsen som leder denna världsomspännande tävling.

Friidrottskunskap och analytisk förmåga är ett måste för att kunna hävda sig i denna tävling där en sak som ger mycket poäng är om man prickar en vinnare som sätter tävlingsrekord. 27-årige Mark Nielsen från Bath, Storbritannien, har båda dessa egenskaper och vann FDR totalt 2014. Han har varit intresserad av friidrott sedan OS i Aten 2004, har själv tävlat på 100 m och längd och disputerade nyligen i Aerosoace structures.
– Mark var också med i BAUHAUS-galans egen tippningstävling som innehöll de fem första DL-galorna fram till Oslo i torsdags och vann. Förstapriset var två VIP-biljetter och efter att ha varit på plats i Oslo kommer Mark till Stockholms Stadion imorgon söndag, säger Elias Shilazi som ansvarar för BAUHAUS-galans twitterkonto och är en hejare på att tippa även han.
Elias är sexa bland över tretusen deltagare i årets tävling men faktiskt inte bäste svensk. Det är Glenn Rosendahl från Bureå i Västerbotten som är trea, bara 25 p från ledningen.
– Men jag ska försöka slå både Glenn och Mark, säger Elias Shilazi.

Det går att tippa även gala för gala
Förutom totaltävlingen i Fantasy Diamond Race kan är det tippningstävling gala för gala så alla som vill kan vara med i såväl BAUHAUS-galan på söndag samt resterande åtta tävlingar.

Ställningen i Fantasy Diamon Race efter 5 och 14 tävlingar
1) Marke Nielsen, GBR, 966 p
2) Janino Livramento, 955 p
3) Glenn Rosendahl, SWE, 941 p
4) Ville Partanen, FIN, 939 p
5) Palimor Candreva, Athletic Pavesins, 939 p
6) Elias Shilazi, SWE, 938 p

Så gör du

1) Klicka på länken nedan och registrera dig
2) Knappa in BAUHAUS-galans League pin 2599848
3) Välj nio aktiva inför varje tävling
4) Bjuda in kompisar och bekanta att tävla

Följ sedan dramatiken framför TV:n – SVT och TV4 täcker in alla fjorton tävlingarna – och vid datorn, läsplattan eller mobilen.
 Kommer stavhopparen Renaud Lavillenie att vinna Diamond Race i stav igen? Hur går det för Daniel Ståhl i diskus? Kommer någon att vinna alla sina tävlingar? Och hur går det för Norges Karsten Warholm på 400 m häck?

Så fördelas poängen
Poäng per tävling och gren: 1) 15 poäng; 2) 10 p; 3) 7 p; 4) 5 p; 5) 3 p; 6) 2 p och övriga fullföljande 1 p. Tävlingsrekord ger dubbla poäng och världsrekord tredubbla poäng.
Om en aktiv inte startar eller bryter innebär det 0 p. En aktiv som diskvalificeras kan straffas med -5 p. Man får välja max två aktiva från samma land.

Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan