Gott om svenskar på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Gott om svenskar på BAUHAUS-galan

Gott om svenskar på BAUHAUS-galan

De har alla tävlat i Diamond League förut och på söndag är det dags igen när BAUHAUS-galan genomförs på Stockholms Stadion. Angelica Bengtsson inledde stavsäsongen med att nolla i de två första tävlingarna men klarade 4.61 i Oslo i torsdags och var nära på svenska rekordhöjden 4.71.
– Formen har hela tiden varit god men det var skönt att få ett resultat i torsdags. Jag tror att det kan gå väldigt bra imorgon, jag ska plocka höjder och satsar på att sätta svenskt rekord, säger Angelica som förra sommaren blev av med det till Michaela Meijer som förbättrade det med en centimeter till 4.71.

Hjelmer tillbaka på favoritdistansen
Moa Hjelmer har en bra träningsvår bakom sig och gör första Diamond League-starten på 400 m sedan 2012.
– Jag har sprungit en landslagsstafett på 4×400 m som kändes bra, det var skönt att få göra ett 400 m-lopp före BAUHAUS-galan, säger Moa som klockades för 53.0.
– Jag har en bra känsla och man blir extra glad när man ser vädret! Bra vindar och värme är viktigt för att kunna springa fort. Målet imorgon är att klara EM-kvalgränsen 53.40.

Svenskt rekord på 1000 meter?
Kalle Berglund har inlett sommaren utmärkt med tre 1500 m-lopp under 3:40 inom en vecka. Senast 3:37.40 i Oslo i torsdags vilket var mindre än sekunden från det 33 år gamla svenska rekordet.
– Det har gått helt okej även om det inte har varit några snabba öppningar. Jag hade bara sprungit 1200 meter totalt i spikskor inför mitt första lopp men formen går åt rätt håll. Jag är nöjd med var jag ligger formmässigt, säger Kalle som springer 1000 m på BAUHAUS-galan.
– Det ska bli spännande! Det är egentligen bara andra gången jag testar distansen. Det ska bli mycket publik har jag hört och att få springa inför ett fullsatt Stockholms Stadion blir speciellt!
– Jag tror att det kan bli jämnt mellan mig och Andreas Kramer och jag tror inte att det svenska rekordet överlever. Men vem som tar rekordet återstår att se!
Irene Ekelund springer 100 m.
– Det känns bättre och bättre efter alla skador vilket är skönt. Med lite mer träning så ska det kunna gå ännu fortare, säger Irene som har det svenska årsbästa med 11.72.

Jonas Hedman

Bilden: Fr v Irene Ekelund (100 m), Kalle Berglund (1000 m), Moa Hjelmer (400 m) och Angelica Bengtsson (stav). Alla fyra är svenska rekordhållare, Irene på 200 m inomhus, Kalle på 1500 m inomhus, Moa på 400 m utomhus och inomhus och Angelica i stav inomhus. Foto: Deca Text&Bild

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan