”Jag är redo att hoppa högt på söndag!” - BAUHAUS-galan

”Jag är redo att hoppa högt på söndag!”

”Jag är redo att hoppa högt på söndag!”

På fredagseftermiddagen landade världstvåan och juniorvärldsrekordhållaren i stav, Armand ”Mondo” Duplantis, på Arlanda efter en lång resa från hemmet i Lafayette, Louisiana. Han kom direkt till Stockholms Stadion där han förvånade med att genomföra delar av presskonferensen på svenska.

Den svenskamerikanske 18-åringen från Lafayette och har i år överträffat sitt juniorvärldsrekord på 5.90 från ifjol och hoppat både 5.92 och 5.93. Det sistnämnda resultatet placerar honom tvåa i världsstatistiken.
– Träningen har gått bra under våren, jag är i bra form och tror att jag kan hoppa högt på söndag. Jag vet att stadionrekordet är 5.95 och om det är bra väder och allt stämmer så kan jag slå det. Det vore stort att vinna på söndag! säger Mondo.
För en vecka sedan slutade han tvåa i Diamond League-galan i Eugene, Oregon, och slog då hela världseliten utom världsmästaren Sam Kendricks. Honom möter Mondo på nytt på söndag och alltså chans till revansch.

Pratade svenska på presskonferensen
Mondo är född och uppväxt i den amerikanska södern och har en svensk mamma och amerikansk pappa. Mamma Helena är fystränare till professionen och försöker prata svenska med honom så mycket som möjligt men det blir inte så mycket som hon vill.
– Jag köpte en svenskabok som heter ”Rivstart”, men han har inte använt den så mycket. Förut läste han franska och det gick inte så bra att kombinera med svenska, men nu har han inte något att skylla på, säger Helena.
Mondo överraskade med att för första gången prata lite svenska på presskonferensen.
– Mondo är bäst på stav i familjen, men inte på svenska, säger Helena och skrattar.
Och familjen Duplantis är verkligen mycket stav. Pappa Greg tillhörde världseliten på 1990-talet, äldre brodern Andreas har tävlat i flera juniormästerskap i stav för Sverige och lillasyster tävlar också i stav.
– Mondo behöver umgås mer med mormor och morfar här i Sverige för att få öva mer på svenskan, för de pratar inte engelska! säger Helena och ler.
Hon är uppväxt i Avesta och eftersom hon, Armand och lillasyster Johanna kommer tillbringa en stor del av sommaren i Sverige så kommer Mondo säkert få många tillfällen att öva!
Men närmast möter han alltså världseliten i stav på BAUHAUS-galan på söndag. Stavtävlingen startar kl 15.38!

Jonas Hedman

Läs även:
Fantastisk tävling av ”Mondo” – slog hela världseliten utom världsmästaren
”Mondo” Duplantis – den största talangen som tävlat i svensk landslagsdräkt

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan