Bislett Games – perfekt genrep inför BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Bislett Games – perfekt genrep inför BAUHAUS-galan

Bislett Games – perfekt genrep inför BAUHAUS-galan

På torsdagskvällen genomfördes Bislett Games i Oslo som blev det perfekta genrepet inför BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion på söndag. Angelica Bengtsson var nära på svenska rekordhöjden 4.71 i stav, Kalle Berglund mindre än sekunden från svenska rekordet på 1500 m och Daniel Ståhl slutade trea i diskus på 67.04. Det är ingen tvekan om att svenskarna har mer att ge vilket Daniel sammanfattade på ett tydligt sätt: “I Stockholm blir det långt”.

Angelica Bengtsson tog de tre första höjderna till och med 4.61 i första försöket och testade sedan svenska rekordhöjden 4.71 där andra försöket tydligt visade att höjden kan bli verklighet inom kort. Kanske redan på BAUHAUS-galan på söndag!
– Jag måste vara nöjd efter att ha tagit så många höjder i första försöket. Det var så nära på 4.71 att det var frustrerande att inte klara. Det är bara en tidsfråga innan det släpper, sa Angelica till SVT.
Tredjeplatsen är hennes näst bästa Diamond League-placering näst andraplatsen på fjolårets BAUHAUS-gala. Vann gjorde USA:s Sandi Morris på 4.81 som liksom Angelica tävlar i Stockholm på söndag.

Daniel Ståhl trea i diskus
Utan att få det att stämma riktigt bra tekniskt nådde Daniel Ståhl tredjeplatsen på 67.04 underbyggt av 66.65 sedan han fått ge sig för världsmästaren Andrius Gudzius (69.04) och Ehsan Hadadi (67.55). Men han slog OS-mästaren Christoph Harting.
– Jag är nöjd även om jag mest kastar nästan enbart med överkroppen och inte använder benen som jag ska. Jag hade inte riktigt kontroll i några av kasten men det kommer. Det blir långt i BAUHAUS-galan på söndag! sa Daniel till SVT.
67.04 är hans tredje längsta i Diamond League-sammanhang.

Suveränt lopp av Kalle Berglund
Spårvägens Kalle Berglund gjorde karriärens näst snabbaste 1500 m-lopp när han sprang i mål som sjua på 3:37.40 och var mindre än sekunden från Johnny Kroons 33 år gamla svenska rekord satt på samma arena.
– Det var mitt tredje lopp på sju dagar så jag är lite sliten, men det här är bra träning inför EM. Tiden är min näst snabbaste och jag känner att det finns lite mer kvar att ta ut, sa Kalle till SVT.
På söndag springer han 1000 meter mot bland annat Andreas Kramer och då sitter det svenska rekordet på 2:17.67 löst.

Lovisa tillbaka på favoritdistansen
Efter att ha varit borta från tävlingsbanan sedan juli förra året gjorde svenska rekordhållerskan på 800 m, Lovisa Lindh, sin första tävling på favoritdistansen på elva månader. Hon var ringrostig men fullföljde bra in till 2:02.49 och det är en tid hon har utmärkta förutsättningar att förbättra på söndag nu när hon har ett lopp i benen.
– Jag är jättenöjd med att ha klarat EM-kvalgränsen direkt i första loppet. Det var tufft att möta världens bästa direkt eftersom jag bara har fem banpass i benen. Men det känns som att jag ska kunna hitta formen till EM, sa Lovisa till SVT.
Caster Semenya vann loppet på 1:57.25
Höjdhopparen Fabian Delryd gjorde Diamond League-debut och slutade delad sexa på 2.20. Ett resultat han inte var nöjd med efter att ha satt personbästa med 2.33 för 1,5 vecka sedan. Vann gjorde suveräne världsettan Mutaz Essa Barshim på 2.36.

Blir det stadionrekord på långa häcken?
Två som imponerade stort var 400 m-häcklöparna Karsten Warholm från Norge och Qatars Abderrahman Samba. Den förstnämnde gick som vanligt ut stenhårt och ledde in på upploppet, men där kom Samba starkt och vann till slut med en dryg halvsekund på 47.60. Det var bara tolv hundradelar från hans färska Diamond League-rekord trots att han sprang avstannande över mållinjen.
– Jag ville spara mig lite för för att kunna åstadkomma något speciellt på BAUHAUS-galan på söndag! sa Abderrahman.
Warholm, som med 47.82 i Rom förra veckan slog Sven Nylanders 22 år gamla nordiska rekord, slutade åter tvåa. Denna gång på 48.22. Får han revansch på BAUHAUS-galan?
Det var en bra svenskkväll i Oslo och då ska man ha i åtanke att det bästa friidrottaren av alla saknades, nämligen stavhopparen Armand “Mondo” Duplantis. han kommer till Stockholm under fredagen för att träffa media inför mötet med världsmästaren Sam Kendricks.
Resultaten från Bislett Games

Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


OFFICIELL PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan