Khaddi mot världseliten på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Khaddi mot världseliten på BAUHAUS-galan

Khaddi mot världseliten på BAUHAUS-galan

Khaddi Sagnia tangerade i vintras Carolina Klüfts svenska inomhusrekord i längd vilket innebar andra plats i världsstatistiken. Nu gör hon en intressant start på BAUHAUS-galan och möter bland annat regerande OS-mästarinnan samt ettan och trean från vinterns inne-VM. Foto: Deca Text&Bild

Redan för tre år sedan hoppade Khaddi 6,78 och var VM-sjua, men sedan har skador stört till och från ända till i vintras då hon fick till en härlig träff på inne-SM i Gävle och flög 6,85. Det förbättrade hon helgen efter till 6,92 vilket innebar en tangering av Carolina Klüfts 14 år gamla svenska inomhusrekord. På söndag möter den leende Ullevi-hopparen stadionpubliken.

– Det är så fräckt att tävla på Stockholms Stadion! Jag blir så glad när jag ser publiken och får tävla med andra duktiga tjejer, det är coolt! säger Khaddi Sagnia.
Hon möter bland annat OS-mästarinnan Tianna Bartoletta och guld- respektive bronsmedaljören från vinterns inne-VM i Birmingham, Ivana Spanovic och Sosthene Taroum Moguenara, en final som Khaddi slutade sexa i. Spanovics guldhopp mätte 6,96 och hon har denna säsong redan snuddat vid sjumeterslinjen.
Stadionrekordet är hela 29 år gammalt, lyder på 7,05 och tillhör världsrekordhållerskan Galina Chistiakova. Är vädret bra kan det mycket väl slås.

Khaddi gör sin fjärde Diamond League-start och har tidigare en åttondeplats i tresteg och niondeplatser i längd från Stockholm 2016 och Oslo 2017. Den placeringen har hon alla möjligheter att förbättra den 10 juni.
– Min uppmaning är att alla ska komma och se mig och alla andra grymma friidrottare tävla på BAUHAUS-galan!

Jonas Hedman

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion söndag 10 juni!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


OFFICIELL PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan