25 OS/VM-vinnare tävlar på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

25 OS/VM-vinnare tävlar på BAUHAUS-galan

25 OS/VM-vinnare tävlar på BAUHAUS-galan

Startfälten till BAUHAUS-galan i friidrott på söndag 10 juni är de bästa på flera år och totalt återfinns 25 OS- och/eller VM-guldmedaljörer i startlistan.
– Vi skulle kunna köra en gala till enbart med de namn vi har på våra långa reservlistor, säger Ulf Saletti som är huvudansvarig för startfälten. Foto: Deca Text&Bild

Det är högklassiga startfält i samtliga tretton Diamond League-grenar på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion med totalt hela 25 OS/VM-vinnare. Räknar man in samtliga medaljörer i OS och VM stiger siffran till 62.
– Detta är de bästa startfälten vi haft på flera år! I fjol låg USA:s VM-uttagningar helgen efter BAUHAUS-galan och det fanns flera andra nationsmästerskap som låg för nära vilket gjorde att flera inte kunde komma. Men i sommar är det inget globalt utomhusmästerskap och därmed kan galorna på försommaren få ett större fokus för fler aktiva, säger Ulf Saletti som ansvarar för startfälten på BAUHAUS-galan tillsammans med Daniel Wessfeldt och Stina Funke.

Suveränt startfält i stav
I manlig diskus är de fyra främsta från VM i London med inklusive Daniel Ståhl och i stav hittar man de fyra senaste VM-vinnarna utomhus i startlistan. Där finns även supertalangen Armand ”Mondo” Duplantis som är världstvåa med 5.93.
– Vi har bland annat amerikanen Sam Kendricks som rankades världsetta 2017 efter seger på VM i London och i Diamond League-finalen, VM-tvåan Piotr Lisek från Polen och 2015 års VM-guldmedaljör Shawn Barber, säger Ulf Saletti.
”Mondo” Duplantis kommer att få möta bl a Shawn Barber (VM-vinnare 2015) och Piotr Lisek (VM-silver 2017) plus Örgrytes Melker Svärd-Jacobsson som lyfte sig till 5.78 i vintras och var nia på inne-VM.

Jonas Hedman

Bilden: Armand ”Mondo” Duplantis är en av många stjärnor på BAUHAUS-galan 10 juni. Foto: Deca Text&Bild

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion söndag 10 juni!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan