Meraf Bahta mot VM-tvåan Simpson på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Meraf Bahta mot VM-tvåan Simpson på BAUHAUS-galan

Meraf Bahta mot VM-tvåan Simpson på BAUHAUS-galan

Förra året satte Meraf Bahta fyra svenska rekord och vann 3000 m på BAUHAUS-galan. På årets gala springer hon 1500 m och möter ett högklassigt startfält med trefaldiga VM-medaljören Jenny Simpson i spetsen. Foto: Deca Text&Bild

Meraf Bahta har tillbringat hela våren i Flagstaff, USA, där hon tränat på hög höjd. På BAUHAUS-galan möter hon fem VM-medaljörer inklusive VM-silvermedaljören från London 2017 Jennifer Simpson, USA, och vinterns inne-VM-tvåa Laura Muir, Storbritannien.
– Det ska bli jättekul att åter tävla på Stockholms Stadion! Det är speciellt med Diamond League på hemmaplan i och med publikstödet och jag har fina minnen från Stadion där ett av de bästa är andraplatsen på 1500 m för två år sedan, säger Meraf.
Då i Diamond League-loppet 2016 stod hon för en fantastisk avslutning då hon avancerade från nionde till andra plats på de avslutande 300 meterna och bara var sekunden från seger. Andraplatsen är Merafs hittills bästa i Diamond League.

Siktar på dubbla starter i EM
Inför EM i Berlin i augusti siktar Meraf på 5000 och 10 000 m där hon har ett silver att försvara på den kortare distansen från Bryssel 2016. Hon har de svenska rekorden på båda distanserna med 14.49,95 respektive 31.13,06 och har medaljchans i EM på båda.
På 1500 m förbättrade sig Meraf i fjol till 4.00,49 vilket gav en niondeplats i världsstatistiken.
På BAUHAUS-galan möter Meraf också Sifan Hassan, Nederländerna, som vann inne-VM-titeln 2016, och Gudaf Tsegay, Etiopien, som har ett VM-brons inomhus på 3000 m som bästa merit. Med i startfältet finns också Merafs klubbkamrat i Hälle IF, Linn Nilsson, som i början på maj klarade EM-kvalgränsen på 5000 m då hon noterade 15.18,14. Hennes personliga rekord på 1500 m är 4:07.71 från i vintras.

Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan