Daniel Ståhl fyra i Diamond League-premiären - BAUHAUS-galan

Daniel Ståhl fyra i Diamond League-premiären

Daniel Ståhl fyra i Diamond League-premiären

På torsdagskvällen var det Europa-premiär för Diamond League när världseliten kom till Rom. Tre svenskar var på plats och bäst lyckades Daniel Ståhl som utan att få tekniken att stämma slutade fyra på 64.84. Foto: Deca Text&Bild

Det var 25 grader varm och växlande vind på den väldiga Olympiastadion när Daniel Ståhl äntrade Diamond League-ringen för första gången denna sommar. Inledningen blev allt annat än bra eftersom alla tre uppvärmningskasten fastnade i skyddsnätet. I första tävlingskastet hade han sedan 62 meter och radade därefter upp resterande fem inom en dryg meter med 64.84 som längst. Det innebar en fjärdeplats bakom suveräne vinnaren Fedrick Dacres som med 68.51 slog världsmästaren Andrius Gudzius med 24 centimeter.
– Jag var lite för ivrig och det påverkar kastkänslan. Styrkan finns där och jag behöver bara mer teknikträning så kommer det att bli bra till EM i augusti, säger Daniel till TV12.

Besegrade trefaldige världsmästaren
Den är en styrka att kasta helt okej även när det inte stämmer tekniskt och Daniel slog nu bland annat trefaldige världsmästaren Robert Harting och VM-trean Mason Finley. Närmast väntar Diamond League-tävlingen i Oslo på torsdag 7 juni innan det är dags för BAUHAUS-galan tre dagar senare. Daniel är i bra fysisk form och får han bara till tekniken så kan det bli långt.
Noterbart är att de sex främsta kommer till BAUHAUS-galan den 10 juni – Dacres, Gudzius, Ehsan Hadadi, Daniel Ståhl, Robert Harting och Mason Finley – så det finns alla förutsättningar för en riktigt bra diskustävling.
Sofie Skoog gjorde sin andra höjdtävling för säsongen och tog 1.80 och 1.84 innan 1.88 blev för högt vilket innebar tionde plats. Marija Lasitskene vann med åtta centimeter på 2.02 och tog sin 40:e raka seger. Båda tävlar på BAUHAUS-galan.

Fin hindertid av Napoleon – fyra genom tiderna
Kvällens största svenska utropstecken stod 24-årige Turebergs-löparen Napoleon Solomon för när han sprang i mål som elva på 3000 m hinder på 8:23.54. Det innebar personbästa med fem sekunder och avancemang från sjätte till fjärde plats på den svenska genom-tiderna-listan. Före sig har han bara Mustafa Mohamed (VM-fyra 2007), Anders Gärderud (OS-1:a 1976) och Dan Glans (OS-7:a 1976).

Warholm slog Sven Nylanders nordiska rekord
Av övriga internationella stjärnor som tävlade i Rom och som kommer till BAUHAUS-galan märks 400 m häcklöparen Abderrahman Samba som vann på nya Diamond League-rekordet 47.48. Hyperkul att se var också norske världsmästaren Karsten Warholm som slutade tvåa på 47.82 och förbättrade Sven Nylanders 22 år gamla nordiska rekord med 16 hundradelar.
Sam Kendricks vann stav på 5.84 och kommer på Stockholms Stadion att möta vår egen juniorvärldsrekordhållare Armand ”Mondo” Duplantis.
I längd bjöd världsmästaren Luvo Manyonga och Juan Miguel Echevarria på en härlig duell som den förstnämnde vann med fem centimeter på utmärkta 8.58. Detta efter att Echevarria satte personbästa med 8.53 i andra omgången. Båda tävlar på BAUHAUS-galan liksom trean Samaai och fyran, OS-vinnaren Henderson.
Det finns verkligen förutsättningar för att BAUHAUS-galan ska kunna bli riktigt bra söndagen den 10 juni!
Resultaten

Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan