Moa Hjelmers bästa 400 m-tid på fem år - BAUHAUS-galan

Moa Hjelmers bästa 400 m-tid på fem år

Moa Hjelmers bästa 400 m-tid på fem år

På onsdagskvällen sprang Moa Hjelmer sitt första 400 m-lopp för säsongen då hon noterade 53.0 med manuell tidtagning i stafett 4×400 m i norska Lambertsetter. Det är den snabbaste tid hon noterat sedan 2013. Den 10 juni möter Moa världseliten på 400 m på BAUHAUS-galan.

Senast Moa var med i ett internationellt mästerskap var VM i Moskva 2013 då hon hade 52.39. Sedan dess har hon fött två barn där det senaste – Vincent – kom i januari 2017. Moa har en bra träningsvinter och vår bakom sig och stafettinsatsen visar att hon är bättre än på länge. Moa sprang helt solo och alltså helt i avsaknad av motstånd.
– Jag är jättenöjd! Absolut bästa 400 m-känslan på fem år! Det kändes som ett ganska snabbt lopp och jag blev inte alltför trött på slutet, säger Moa.
Kvalgränsen till EM i Berlin är 53.40 och Moa hade nu 53.0 manuellt vilket är en helt annan nivå än hon visat de senaste åren. Sedan hon blev mamma första gången 2014 har hon som bäst gjort 54.23 vilket var inomhus i februari 2016. Hennes svenska rekord – EM-guldtiden från Helsingfors 2012 – lyder på 51.13.

Dubbla EM-starter?
Sverige noterade 3:36.06 i 4×400-stafetten i Norge vilket är en tid som bara överträffats av ett svenskt landslag en gång på de senaste åtta åren. Man slog nu Norge med över fyra sekunder och i det svenska laget sprang i tur och ordning Lisa Duffy, Josefin Magnusson, Matilda Hellqvist och Moa Hjelmer. Tiden kan mycket väl räcka för kvalificering till EM i Berlin och då kan det bli aktuellt med dubbla starter för Moa.

Jonas Hedman

Bilden: Det svenska 4×400-laget i Norge med fr v Moa Hjelmer, Matilda Hellqvist, Josefin Magnusson och Lisa Duffy. Foto: Helene Bourdin

Läs även:
Moa Hjelmer tillbaka i Diamond League

Köp biljetter till BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion söndag 10 juni!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan