Världsettan Luvo Manyonga klar för BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Världsettan Luvo Manyonga klar för BAUHAUS-galan

Världsettan Luvo Manyonga klar för BAUHAUS-galan

Längdhopparen Luvo Manyonga från Sydafrika var en av friidrottens största utropstecken 2017 då han gjorde fyra tävlingar över 8.60 under försommaren och sedan vann VM-titeln. Den 10 juni tävlar han på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion.

Luvo Manyonga rankades etta i längd 2017 och som världens fjärde bästa manliga friidrottare alla grenar inräknade. Han noterade de sju bästa resultaten och vann samtliga tre Diamond League-galor han kunde vara med i inklusive BAUHAUS-galan där han hoppade 8.36. Nu kommer han tillbaka för att försvara segern.
2018 års utomhussäsong har han inlett på bästa sätt med seger i Diamond League-tävlingen i Shanghai på 8.56 och det kan mycket väl bli så att det 21 år gamla stadionrekordet slås den 10 juni. Det lyder på 8.59 och ägs av niofaldige världsmästaren Iván Pedroso.

Fantastiskt startfält
Längdtävlingen är en av de bästa grenarna på hela BAUHAUS-galan vilket inte vill säga lite eftersom det redan nu står klart att det kommer att vimla av OS- och VM-vinnare. Alla tre medaljörerna från VM i London kommer att vara på plats med förutom Manyonga silvermedaljören Jarrion Lawson, USA, och trean Ruswahl Samaai, Sydafrika.
Dessutom regerande OS-mästaren Jeff Henderson och regerande inomhusvärldsmästaren från Birmingham i vintras, Kubas Juan Miguel Echevarria. Däremot avstår Sverige-ettan Michel Tornéus start eftersom han p g a skadekänning tidigare i år ännu inte är redo för tävling.
Det kommer att bli en mycket sevärd tillställning i längdhoppsgropen på bortre långsidan på Stockholms Stadion den 10 juni!

Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan