Suveräna världsettan Lasitskene klar för BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Suveräna världsettan Lasitskene klar för BAUHAUS-galan

Suveräna världsettan Lasitskene klar för BAUHAUS-galan

Höjdhopperskan Mariya Lasitskene har vunnit de två senaste VM-titlarna och är obesegrad sedan två år. Den 10 juni kommer hon till Stockholms Stadion för att försöka slå stadionrekordet 2.07 som är ett av de allra bästa. Hon möter ett högklassigt startfält med bl a VM-tvåan Levchenko i spetsen plus tre svenskor av vilka en är Sofie Skoog. Foto: Deca Text&Bild

Den ryska storstjärnan och världsettan Mariya Lasitskene vann alla 24 tävlingar hon ställde upp i 2017, däribland VM i London och samtliga i Diamond League. Hennes segertåg har fortsatt i år och hon är obesegrad sedan den 1 juli 2016 (!). Startfältet håller hög internationell nivå där även VM-tvåan Yuliya Levchenko, VM-fyran Marie-Laurence Jungfleisch samt VM-finalisten Morgan Lake finns med.
Är förhållandena de rätta och dagsformen på plats kan Lasitskene mycket väl utmana det elva år gamla stadionrekordet på 2.07 som tillhör Blanka Vlasic.

Svenska hopp
Tre blågula hoppare är också med på BAUHAUS-galan. Dels Erika Kinsey som inledde utomhussäsongen med utmärkta 1.93 vilket gör henne till världssexa och dels Sofie Skoog som olyckligt tvingades ställa in sin säsongsdebut i Diamond League i Shanghai i mitten på maj på grund av magsjuka. Men nu är hon i gång och redo för start i Roms Diamond League den 31 maj.
Dessutom finns Bianca Salming med i startlistan och mångkamparen får, likt förra året, chansen i höjd där hon inledde med 1.88 i början av maj vilket bara är två centimeter från hennes personliga rekord.

Tre svenskor över 1.90?
BAUHAUS-galan är ett utmärkt tillfälle för svensktrion att klara EM-kvalgränsen till Berlin i augusti. Erika Kinsey har redan gjort det och för Bianca skulle det betyda tangerat personligt rekord. Sofie Skoog hoppade i vintras 1.91 men har ett personbästa på 1.94 så där finns definitivt kapaciteten.

Patrik Åman och Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


OFFICIELL PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan