Diskusdoldisen gör Diamond League-debut på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Diskusdoldisen gör Diamond League-debut på BAUHAUS-galan

Diskusdoldisen gör Diamond League-debut på BAUHAUS-galan

Förra sommaren tog han sig till VM-final i mästerskapsdebuten och i år har han förbättrat det personliga rekordet till 65.81. Nu är diskuskastaren Simon Pettersson klar för BAUHAUS-galan den 10 juni som blir hans Diamond League-debut. Där möter han topptrion från VM-finalen i London inklusive silvermedaljören och träningskompisen Daniel Ståhl. Foto: Deca Text&Bild

– Det ska bli riktigt kul! Det är ett extremt bra startfält och väldigt inspirerande att möta de bästa, säger Simon Pettersson, 24, som kommer från Sixarby i Uppland.
Han är mångkamparen som bytte till diskus som 19-åring och under tränaren Vésteinn Hafsteinssons ledning nått världseliten. I mars kastade Simon 65.81 vilket gör honom till nia i årets världsstatistik och i april besegrade han för första gången sin betydligt mer kände träningskompis Daniel Ståhl.

Fantastiskt bra startfält
Det var en högklassig diskustävling på BAUHAUS-galan i fjol med fyra man över 67 meter och i år ser det ut att bli ännu bättre eftersom hela topptrion från VM i London är med – Andrius Gudzius, Litauen, Daniel Ståhl och USA:s Mason Finley. I övrigt märks fjolårsvinnaren på BAUHAUS-galan Fedrick Dacres, Jamaica, och trefaldige världsmästaren Robert Harting – och inte minst Simon Pettersson!
– Mitt bästa minne från Stockholms Stadion är Finnkampen i fjol då jag, Daniel och Axel Härstedt tog en trippel. Annars minns jag första tävlingen då jag bara var 12-13 år och tyckte att det var en så väldigt stora arena, säger Simon och skrattar.

Internationell träningsgrupp
Simon ingår i en nio aktiva stor träningsgrupp som leds av Vésteinn Hafsteinsson i Växjö. Förutom Simon är det Daniel Ståhl, svenska rekordhållerskan i kula Fanny Roos, Jakob Gardenkrans och Niklas Arrhenius samt tre utländska kastare.
– Det är väldigt inspirerande att ingå i en så bra grupp och lärorikt att få lära känna utländska kastare och höra om deras förutsättningar på hemmaplan. Eftersom jag bor i Växjö sedan flera år så är Vésteinn med på nästan alla mina träningspass.
Simon har stadigt förbättrat sig varje år och det har Vésteinn stor del i.
– Jag blir lite starkare för varje år och tekniken fortsätter också att utvecklas. Till i år har jag fått en bättre känsla för kastningen men framför allt har jag kunnat träna på i princip utan avbrott hela vintern och kontinuiteten betyder mycket för att utvecklas.

34-1 i inbördes möten
Den två år äldre Daniel Ståhl har Simon mött många gånger. Enligt statistiksajten Tilastopaja står det 34-1 till Daniel i inbördes möten men Simon vann senast de tävlade mot varandra i USA för en månad sedan.
– Jag kastade en knapp meter längre och att besegra en så fantastisk kastare som Daniel är speciellt! Första gången vi möttes var på SM i Borås 2013 då Daniel var tvåa och jag sexa.
På BAUHAUS-galan söndag 10 juni möts de igen!
Se SVT-reportaget om Simon på SVT Play publicerat 180522
Läs intervju med Daniel Ståhl

Jonas Hedman

Startlista män diskus, BAUHAUS-galan 10 juni
Andrius Gudzius, Litauen, VM-guld 2017
Daniel Ståhl, Spårvägens FK, VM-silver 2017
Mason Finley, USA, VM-brons 2017
Fedrick Dacres, Jamaica, VM-fyra 2017
Simon Pettersson, Hässelby SK, VM-finalist 2017
Philip Milanov, Belgien, VM-silver 2015
Robert Harting, Tyskland, VM-guld 2009, 2011 och 2013, OS-guld 2012
Ehsan Hadadi, Iran, OS-silver 2012

Säkra din plats på BAUHAUS-galan söndag 10 juni redan nu!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan