Full fart på Kids Tour – 800 barn i Skärholmen - BAUHAUS-galan

Full fart på Kids Tour – 800 barn i Skärholmen

Full fart på Kids Tour – 800 barn i Skärholmen

Den ambulerande friidrottsbanan för barn- och ungdomar fortsätter turnén i Stockholms förorter på väg mot slutmålet på BAUHAUS-galan den 10 juni. I Skärholmen i lördags den 19 maj testade hela åttahundra och ännu fler lär det bli till helgen då man är på plats på Sverigedagarna på Djurgården. Foto: Tobias Jonsson

Det var ett strålande väder i lördags då friidrottsbanan var på plats i Skärholmen centrum där Skärholmsloppet 5 km genomfördes.
– Vi var där även i fjol och det är ett häftigt evenemang där löparna springer genom inomhuscentrumet. Det var både senior- och barnlopp så det är ett utmärkt ställe att vara på vilket de omkring åttahundra barn som testade friidrottsbanan är ett bevis på, säger Tobias Jonsson som tillsammans med Isak Hampel Klang ansvarar för Kids Tour.

Massor med folk på Sverigedagarna
Kids Tour arrangeras av Stadionklubbarna i samarbete med Stockholms stad och innehåller en friidrottsbanan med hinder samt höjd och längd utan ansats som bildar en trekamp.
– Vi har genomfört fyra av totalt tolv dagar och närmast väntar Sverigedagarna på Djurgården fredag-lördag-söndag och då hoppas vi på ännu fler barn, säger Tobias.
Därefter kommer friidrottsbanan att finnas på friidrottstävlingen SAYO på Sollenavallen 2 juni, Minimaran på Stockholms Stadion 3 juni och på två ställen den 6 juni.
– På nationaldagen är vi både på Rinkeby torg där vi kör höjd och längd utan ansats samt på Enskede IP där friidrottsbanan kommer att finnas.
Sedan väntar Stockholms Stadion 10 juni – samma dag som BAUHAUS-galan Diamond League!

Jonas Hedman

Läs även:
Kids Tour har aldrig varit större

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan