"Jag är redo att kasta långt" - BAUHAUS-galan

”Jag är redo att kasta långt”

”Jag är redo att kasta långt”

På lördag gör Daniel Ståhl säsongsdebut i Europa då han möter världseliten i kastgalan i tyska Halle. En viktig tävling på väg mot BAUHAUS-galan söndag 10 juni som är en av årets viktigaste. Foto: Peter Holgersson

– Känslan är bra! Träningen har gått som planerat på hemmaplan efter fyra veckors hårdkörning i USA i april. Stockholms Stadion är min favoritarena och blir det bra med folk så vet jag att det blir en fantastisk stämning, säger Daniel.
Men innan dess väntar tävlingar i Halle, Rom och Oslo och i den förstnämnda har han en seger att försvara från i fjol.
– Jag kastade 68.07 i Halle förra året och träffade världsrekordhållaren Jürgen Schult efteråt vilket var kul. Han gratulerade till segern och tyckte det var bra att göra 68 meter redan i maj.
Jürgen Schult kastade 74.08 i Neubrandenburg i juni 1986 vilket fortfarande är världsrekord. Det är det äldsta manliga världsrekordet på herrsidan och bara ytterligare ett är noterat på 1980-talet.

Diskus – årets gren 2018?
Redan i april kastade Daniel över 68 meter i USA (68.03) och är femma i årets världsstatistik. Att fem man kastat så långt redan nu tyder på att det kan bli ytterligare en nivåhöjning i grenen.
Efter Halle väntar Roms Diamond League den 31 maj och sedan Oslo 7 juni där Daniel vann en av sina hittills tre Diamond League-segrar. Då avgjorde han tävlingen i sista kastet tack vare 68.03. Tre dagar senare var det BAUHAUS-galan där hon trots ännu en 68 m-tävling fick se sig slagen.
– Fedrick Dacres kastade 68.13 och slog mig med 23 centimeter så i år gör jag ett nytt försök att vinna.

Tre svenskar över EM-kvalgränsen
Redan innan sommaren börjat hade tre svenskar som EM-kvalgränsen 63.50 vilket är ett riktigt styrkebesked. En av dem är Simon Pettersson från Sixarby i Uppland som avancerat till sjunde plats på den svenska genom-tiderna-listan med sina 65.81 noterat i mars. I slutet på april lyckades han till och med slå Daniel och blev därmed förste svensk på tre år att göra det.
– Jag har känt Simon länge och vi tillhör samma träningsgrupp. Simon har tränat hårt länge och är väl värd framgången! säger Daniel.
Tredje svensk över EM-kvalgränsen är Jakob Gardenkrans som slog till med jätteperset 63.63 i USA i början på april vilket innebar personligt rekord med över 5,5 meter.
Allt kan hända när Daniel Ståhl är i fartenoch kanske får vi se honom göra det längsta svenska diskuskastet på Stadion av en svensk den 10 juni. Den noteringen äger Ricky Bruch som satte världsrekord med 68.40 1972.
Det ska bli riktigt spännande att följa Daniel Ståhl på BAUHAUS-galan om lite drygt två veckor!

Jonas Hedman

Läs mer om Simon Pettersson och det fantastiska startfältet i diskus

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan