Norske världsmästaren till BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Norske världsmästaren till BAUHAUS-galan

Norske världsmästaren till BAUHAUS-galan

Idag är det 17 maj och Stadionklubbarna är stolta över att kunna presentera Norges största friidrottsstjärna. Världsmästaren på 400 m häck, Karsten Warholm, kommer till BAUHAUS-galan söndag 10 juni!

22-årige Karsten Warholm slog igenom stort i fjol då han blev en av tidernas yngsta världsmästare på 400 m häck genom att överraskande leda VM-finalen i London från start till mål. Diamond League-säsongen inledde han med två vinster i juni – först hemma i Oslo på norska rekordet 48.25 varefter han tog tåget till Stockholm och tre dagar senare slog hela världseliten igen då han vann på BAUHAUS-galan. Nu är han ute efter en ny seger.
– Jag hoppas att det kommer mycket folk till Stockholms Stadion den 10 juni för jag tror det kan gå megafort, säger Karsten Warholm.
Han kommer bland annat att få möta årets jätteöverraskning Abderrahmane Samba från Qatar som utklassningsvann Diamond League-premiären hemma i Doha på lysande 47.57 – den bästa tiden i världen på åtta år.

Ett allroundfenomen
Karsten Warholm är tiokamparen som blev häcklöpare och han håller världsklass också på 400 m slätt. Han vann ungdoms-VM i åttakamp som 17-åring och på junior-EM i Eskilstuna 2015 var han med i tiokampen och 400 m slätt där han sprang hem ett silver i finalen mitt under tiokampen! Bara 1,5 timme efter silvret sprang han ett nytt 400 m-lopp – denna gång i tiokampen – och var bara två sekunder långsammare (46.50 mot 48.72)!
Det blev silver också i tiokampen totalt och Karsten visade att han verkligen är en tuffing. 2016 testade han 400 m häck på allvar och blev EM-sexa och tog sig så när till OS-final efter norskt rekord 48.49 i försöken. Sedan dess är det långa häcken som gäller och VM-titeln 2017 och två Diamond League-segrar gjorde att han rankades som världens främste i grenen det året av tidningen Track&Field News.
Karstens norska rekord är 48.22 och är det bra förhållanden så kan det med publikens hjälp säkert gå ännu fortare på BAUHAUS-galan den 10 juni!

Jonas Hedman och Patrik Åman

Köp biljetter till BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion söndag 10 juni!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan