Världens snabbaste till BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Världens snabbaste till BAUHAUS-galan

Världens snabbaste till BAUHAUS-galan

Christian Coleman är klar för BAUHAUS-galan söndag 10 juni! Efter ett 2017 med 100-meterssilver på VM i London är den 22-årige amerikanen den nya stora stjärnan i friidrottsvärlden. Foto: Deca Text&Bild

Den vindsnabbe Christian Coleman ses som den efterträdare friidrottsvärlden väntat på ska fylla tomrummet som Usain Bolt lämnat efter sig. Under 2017 var han världsårsbäst med sina 9.82 sekunder på 100 meter. Under BAUHAUS-galan springer Coleman 200 meter och även där gick det undan i fjol. Med sina 19.85 var Coleman tredje snabbast i världen och han ses förstås som en av favoriterna på distansen inför Diamond League-starten på Stockholms Stadion.

Snabbast i världen på 60 meter
I vintras slog Coleman till med ett superlopp och satte världsrekord med 6.34 på 60 meter inomhus. Det innebar att han raderade ut det 20 år gamla rekordet av Maurice Green med fem hundradelar som är en stor förbättring på den korta distansen. Något som indikerar att Coleman borde ha blivit betydligt snabbare också på 100 och 200 meter. Räcker den förbättrade snabbheten för att slå Michael Johnsons stadionrekord på 19.77 från 1996?

Patrik Åman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan