”Juryn får ett svårt jobb” - BAUHAUS-galan

”Juryn får ett svårt jobb”

”Juryn får ett svårt jobb”

En tradition på BAUHAUS-galan är att utse vinnaren av Svenska Barnidrottspriset som i år har 16 nomineringar. Trion som ska utse vinnaren är OS-vinnaren i skidskytte, Björn Ferry, och längdskidparet Anna Haag och Emil Jönsson.

Att skapa så bra förutsättningar som möjligt för barn att idrotta och röra på sig är viktigt av flera skäl. Det är också syftet med Svenska Barnidrottspriset som traditionsenligt delas ut på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion varje sommar. Sista nomineringsdag var den 30 april då 16 nomineringar inkommit.
– Det är genomgående väldigt bra nomineringar och alla 16 har gjort stora insatser för att förbättra möjligheterna för barn att hålla på med fysisk aktivitet. Juryn får ett svårt jobb att utse vinnaren! säger läkaren Klas Östberg som instiftade priset 2013.

Simmade runt Gotland
Bland de nominerade finns triatleten Jonas Colting som i fjol gjorde en enorm prestation genom att simma runt Gotland och då lyfte frågan om att barns simkunnighet. Det var en insats. Nominerad är också Uppsala-föreningen Ronja FK som jobbar för invandrarflickors deltagande i idrotten.
Ett tredje exempel är Eva Krantz som driver rörelseprojekt för tusentals barn och ungdomar. Detta genom bland annat simning, motorik och pulsträning.

Över tiotusen barn i Kids Tour
BAUHAUS-galan har i många år haft aktiviteter för barn i form av prova-på-friidrott och de senaste åren har Kids Tour, som är en friidrottsbana för barn i alla åldrar, blivit allt populärare. Sedan starten 2015 har över 10 000 barn varit med och i år är turnén runt Stockholm den största hittills med tretton stopp.
Fjolårets succé med familjefestivalen timmarna före BAUHAUS-galan fortsätter i år då platsen är Östermalms IP som blir årets största lekland för barn i Stockholm. Bland artisterna märks Samir och Viktor från Melodifestivalen.

Jonas Hedman

Tidigare mottagare av Svenska Barnidrottspriset
2017  Patrik Sjöberg. För att han genom att berätta sin historia och driva arbetet mot övergrepp av barn inom idrotten uppnått en verklig förändring.
2016  Kalle Zackari Wahlström. För TV-realityserien ”Gympaläraren”
2015  Fritidsbanken i Deje. För sitt unika system där all utrustning finns till låns.
2014  Niklas Hyland, TV-producent. För TV-serien ”Idrottens himmel och helvete”.
2013  Mona Kanaan, Kultur- och fritidsnämndens ordf i Eskilstuna. För att hon i konkret handling stått upp för barns rättigheter inom idrotten.

Läs mer:
Svenska Barnidrottsprisets webbplats

Bilden: Patrik Sjöberg, t h, vann Svenska Barnidrottspriset 2017. Prisutdelare var Klas Östberg. Foto: Peter Holgersson

Köp biljetter till BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion söndag 10 juni!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan