Lovisa Lindh tävlar på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Lovisa Lindh tävlar på BAUHAUS-galan

Lovisa Lindh tävlar på BAUHAUS-galan

För ett år sedan gjorde 800 m-löparen Lovisa Lindh sitt livs lopp då hon slutade tvåa i Diamond League-loppet på BAUHAUS-galan. Efter en skadeperiod är hon nu redo för comeback och möter världseliten på favoritdistansen på Stockholms Stadion söndagen den 10 juni! Foto: Deca Text&Bild

– Jag ser fram mot BAUHAUS-galan väldigt mycket! Där har jag gjort några av mina bästa lopp och det är alltid bra stämning på Stadion med en härlig hemmapublik, säger Lovisa. 
Ullevi-tjejen hade en lysande första säsongshalva i fjol då hon slutade fyra i säsongsdebuten i Oslo på en tid bara tre hundradelar från det svenska rekordet följt av andraplats på BAUHAUS-galan tre dagar senare. I Lausanne i början på juli slog hon sedan det svenska rekordet med nästan en halvsekund tack vare 1:58.77 följt rekord några dagar senare också på 1000 m (2:35.15).

”Har aldrig varit så bra grundtränad”
Men sedan drabbades Lovisa av en stressreaktion i foten och missade VM. Många timmar alternativ träning har följt sedan dess.
– Egentligen var foten bra redan i oktober efter magnetröntgen två men vi valde att stegra träningen långsamt för att inte drabbas av bakslag. Idag mår foten bra och jag har nog aldrig varit så bra grundtränad som nu, säger Lovisa.
– Jag har ännu inte sprungit i spikskor men hoppas att det ska kännas bra när jag testar inom kort.

EM ett stort mål

Sommarens huvudmål är EM i Berlin i augusti där Lovisa har ett brons att försvara från Amsterdam 2016. Kvalgränsen är 2:02.50 och den ska normalt inte vara några problem för Lovisa.
– Vissa dagar vill jag sätta upp en hög målsättning men just nu känns det som att jag vill komma igång med tävlandet innan jag börjar fokusera på EM, säger Lovisa som tidigare uttalat att hon vill försvara sin medalj.
Se SVT-reportaget på svt.se

Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan