Het Diamond League-premiär i Doha - BAUHAUS-galan

Het Diamond League-premiär i Doha

Het Diamond League-premiär i Doha

På fredag kväll rivstartar Diamond League-sommaren i Doha som är den första av 14 tävlingar på den högsta galanivån. Tävling nummer fem är BAUHAUS-galan söndag 10 juni då världseliten kommer till Stockholms Stadion. Foto: Deca Text&Bild

Nionde säsongen av Diamond League inleds traditionsenligt i Qatars huvudstad Doha och sommarens samtliga Diamond League-tävlingar kommer att visas i TV eftersom SVT och TV4/TV12 delar på det hela. Doha-tävlingen visas i TV12. Upplägget av galaserien är i princip identiskt med 2017 vilket innebär att de tolv första galorna handlar om att samla poäng inför finalerna i Zürich och Bryssel som för första gången genomförs dagarna efter varandra 30–31 augusti.
Där koras Diamond League-vinnarna i respektive gren i en ren final där vinnaren får 50.000 dollar.

Ny supertävling i spjut?
För ett år sedan var manliga spjuttävlingen höjdpunkten i Doha då Thomas Röhler chockade med 93.90. Han finns på plats i år också och möter ett riktigt starkt startfält med Johannes Vetter i spetsen som var världsetta 2017 med 94.44. De två tyskarna är tvåa respektive trea på genom-tiderna-bästa-listan och fredagskvällens tävling kan mycket väl bli en ny höjdpunkt!

4xStåhl i juni
Europapremiären av Diamond League sker i Rom den 31 maj och där gör Daniel Ståhl sin första DL-start i diskus följt av Oslo, Stockholm och Paris som alla avgörs inom en månad följt av finalen i Bryssel. I fjol vann Daniel två av tävlingarna – Oslo och London – och var tvåa på BAUHAUS-galan. Lita på att han är revanschsugen i år!

Nordisk friidrottsvecka
Andra veckan i juni innehåller inte mindre än tre nordiska toppgalor i form av Paavo Nurmi Games i Åbo 5 juni (World Challenge) följt av Diamond League-galorna i Oslo 7 juni och BAUHAUS-galan söndag 10 juni. Då kommer många svenskar tävla.
Däremot är det inga svensk i startlistorna till Doha på fredag där enda nordiska inslaget är Norges Isabelle Pedersen på 100 m häck. Hon var i fjol ytterst nära att vinna Oslo då hon med 12.75 snuddade vid det norska rekordet.

Det blir hett i Doha
Av tradition brukar det bli en het premiär i Doha och årets tävling ser inte ut att bli något undantag. Under torsdagsförmiddagen pekade prognoserna på 35 grader.
TV12 sänder från Doha 18.00-20.00 med Johan Edlund och A. Lennart Julin som kommentatorer.
Startlistorna i Doha

Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan