Kids Tour har aldrig varit större! - BAUHAUS-galan

Kids Tour har aldrig varit större!

Kids Tour har aldrig varit större!

BAUHAUS-galan Kids Tour är friidrottsbanan för barn- och ungdomar som turnerar runt Stockholm under maj och juni. Och den har aldrig varit större – tretton stopp är planerade vilket innebär att de över 10 000 barn som testat banan så här långt kommer att bli ännu fler.

Premiären ägde rum i samband med den allsvenska fotbollsmatchen AIK–IFK Göteborg utanför Friends Arena i Solna den 22 april där det var tjockt med folk.
– Det var 20.000 åskådare på plats och omkring 150 barn som testade friidrottsbanan. Vi har ett bra schema för sommaren och jag är övertygad om att det kommer att bli rekorddeltagande! säger Tobias Jonsson som är projektledare för Kids Tour tillsammans med Isak Hampel Klang.

Nytt med trekamp
Kids Tour är inne på fjärde året och är ett samarbete mellan Stadionklubbarna och Stockholms stad. Nytt för 2018 är en trekamp där förutom friidrottsbanan också höjd och längd utan ansats ingår.
– Vid Friends Arena var det många som testade de nya grenarna och av dem var stående höjd populärast, säger Tobias.
Kids Tour vänder sig till barn- och ungdomar i åldern 4–15 år som får testa friidrottsinspirerade aktiviteter där det gäller att ha spänst, styrka, balans och snabbhet. Man kan utmana sig själv eller tävla med andra och ta med kompisar, föräldrar, familj som kan vara med och heja!

Sverigedagarna med hundratusen besökare
Närmast tar Kids Tour plats utanför Tele2 arena i Johanneshov på lördag 5 maj då Hammarby och Sundsvall möts i fotbollsallsvenskan. Sista helgen i maj väntar sedan Sverigedagarna – en jättelik marknad på Djurgården.
– Det är tre dagar och i fjol hade de hundratusen besökare så det blir ett utmärkt ställe för Kids Tour, säger Tobias.
Mer om Kids Tour

Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan