Johan Engberg ny assisterande meeting director för BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Johan Engberg ny assisterande meeting director för BAUHAUS-galan

Johan Engberg ny assisterande meeting director för BAUHAUS-galan

Om sex veckor är det dags för BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion och en som ser fram mot det extra mycket är förre landslagssprintern Johan Engberg, 36, som är ny assisterande meeting director för den svenska Diamond League-galan. Foto: Deca Text&Bild

Johan tillhörde landslaget i närmare tio år, satte två svenska inomhusrekord på 200 meter och håller fortfarande det svenska juniorrekordet med 20.75 – en tid som bara fem svenska seniorer överträffat. Han är född och uppvuxen i Finspång men bor sedan 1997 i Karlstad där han är klubbchef i IF Göta. Johan är sedan flera år projektledare för Karlstad GP vilket han även fortsättningsvis kommer att vara. Han är uthyrd av IF Göta för detta uppdrag som innebar att han är på plats i Stockholm en dag i veckan vilket blir mer ju närmare galan vi kommer.
– Det känns jättekul att få ta steget upp och jobba på den högsta galanivån! Jag ansvarar bland annat för regi- och TV-kontakter, tidsprogram, förtävlingarna och innerplansfunktionärerna och är en del av en riktigt engagerad tävlingsledning! säger Johan.

”Målet är att fylla Stadion”
Målsättningen söndagen den 10 juni är tydlig:
– Vi ska göra allt för att skapa en så bra tävling som möjligt för publik och TV-tittare. Det inkluderar också fulla läktare. Jag älskar friidrott och evenemang och det kommer att bli en speciell känsla när det drar ihop sig mot eftermiddag på tävlingsdagen!
Johan har tävlat på Stadion en rad gånger och har ett minne från DN Galan 1999 som sticker ut.
– Inför Skol-SM på Stadion 1998 tryckte vi upp tröjor med namn på och jag valde då ”Maurice” efter min idol Maurice Greene som hade världsrekordet på 100 meter då. På DN Galan året efter råkade jag ha den tröjan på mig på uppvärmningen som gjordes tillsammans med Maurice!

Ledamot i Euromeetings
Vid sidan av sina uppdrag i IF Göta och BAUHAUS-galan är Johan ordförande i Elitklubbarna och ledamot i Euromeetings, en organisation för internationella endagsgalor.
Johan kommer säkert att tillföra mycket kunskap till BAUHAUS-galans tävlingsledning vars datum alltså är söndag 10 juni.

Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan