Armand Duplantis klar för BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Armand Duplantis klar för BAUHAUS-galan

Armand Duplantis klar för BAUHAUS-galan

Den 18-årige juniorvärldsrekordhållaren i stav, Armand ”Mondo” Duplantis, kommer till Stockholms Stadion och BAUHAUS-galan den 10 juni. Foto: Deca Text&Bild

Armand ”Mondo” Duplantis kommer till Diamond League-tävlingen på Stockholms Stadion efter en fin inomhussäsong. I februari satte han nytt juniorvärldsrekord inomhus när han seglade över 5,88 meter. Hans utomhusrekord ligger på 5,92 meter och han siktar förstås på att slå det inför hemmapubliken.
– Även om utomhustävlingar är lite mer oförutsägbara så hoppas jag kunna hoppa högt och siktar på ett nytt världsrekord för juniorer, säger Mondo.

29-åriga stadionrekordet inom räckhåll
Därmed är Rodion Gataullins gamla stadionrekord från 1989 inom räckhåll för svensken. Det 29 år gamla rekordet på Stockholms stadion är på 5,95 meter. Det återstår att se om ”Mondo” skriver in sig i historieböckerna på den anrika olympiastadion från 1912.
BAUHAUS-galan blir Duplantis första framträdande på hemmaplan i Diamond League-sammanhang och han ser fram emot att tävla på anrika Stockholms Stadion den 10 juni.
– Det känns väldigt bra att få tävla på Stockholms stadion och jag hoppas att jag får mycket stöd från läktarna i min första av många i BAUHAUS-galor framöver, avslutar Duplantis.

Säkra din plats på BAUHAUS-galan söndag 10 juni redan nu!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan