BAUHAUS julklapp till familjen – säkrar friidrottsfesten på Stadion till 2020 - BAUHAUS-galan

BAUHAUS julklapp till familjen – säkrar friidrottsfesten på Stadion till 2020

BAUHAUS julklapp till familjen – säkrar friidrottsfesten på Stadion till 2020

BAUHAUS-galan kommer att arrangeras på Stockholms Stadion i ytterligare minst tre år. Det står klart efter att byggvaruhuskedjan BAUHAUS förlängt titelsponsoravtalet med den svenska Diamond League-galan och därmed garanterar en familjefest varje sommar fram till 2020. En tidig julklapp till såväl Stockholms barnfamiljer som till den svenska och internationella friidrottsfamiljen.

BAUHAUS har varit titelsponsor för den svenska Diamond League-galan i friidrott sedan 2015, och till årets gala gjordes flera stora satsningar som man nu bygger vidare på genom att förlänga avtalet ytterligare tre år. Dels handlar det om datumet, galan genomförs den 10 juni nästa år, och dels handlar det om den stora satsningen på en familjefestival som i somras blev en stor succé.

– Vi bygger vidare på sommarens succé med aktiviteter för barn och uppträdanden av kända artister. BAUHAUS-galan är friidrottsgalan för såväl stora som små, alla ska känna sig välkomna och uppskatta vår gala, säger Jan Kowalski, tävlingsansvarig i arrangerande Stadionklubbarna och fortsätter:
– Det blir mycket världsfriidrott i Norden under inledningen av juni då också galan i Oslo, precis som i somras, arrangeras bara några dagar innan friidrottsvärlden vänder blickarna mot Stockholm.

Johan Saxne, marknadschef på BAUHAUS som också är Svensk Friidrotts huvudsponsor, menar att satsningen på en familjefest på Stadion går helt i linje med byggvaruhusets vision.
– Vi tycker att idrott och sport är otroligt viktigt och vi lägger en stor del av vår sponsorsatsning på det. Idrott är något som för oss samman och ett evenemang som detta, som inte bara främjar svensk idrott, utan även aktiverar hela familjen ligger helt i linje med vad vi vill satsa på, säger Johan Saxne.

Daniel Ståhl klar för BAUHAUS-galan
Redan nu har fyra av de bästa svenska friidrottarna gjort klart att de planerar att tävla mot världseliten inför hemmapubliken på Stockholms Stadion den 10 juni. Årets Friidrottare, VM-silvermedaljören Daniel Ståhl, hälsar att han verkligen ser fram emot att möta världens bästa diskuskastare och utmana om ett nytt stadionrekord.
– Det är alltid speciellt att tävla inför hemmapubliken och Stockholms Stadion är en fantastisk arena att kasta på. Stämningen på läktaren är alltid på topp och för mig som stockholmare är det extra speciellt att kunna ha polarna från Jakobsberg på plats som att ge mig extra stöd i ryggen, säger Daniel Ståhl som tävlar för Spårvägens FK.

Michel Tornéus och Khaddi Sagnia i längd
Förutom Daniel Ståhl är också längdhopparna Michel Tornéus, Hammarby IF, som i vintras tog silver på inomhus-EM, Khaddi Sagnia, Ullevi FK, och mångkamperskan Bianca Salming, Turebergs FK, redo att möta publiken på Stockholms Stadion.
– Det känns extra roligt med den satsning på en familjefest som BAUHAUS gör. Det betyder att morgondagens friidrottsstjärnor kommer att finnas på plats på läktaren, och att få vara med och inspirera dem känns väldigt roligt, säger Bianca Salming.
Familjefesten BAUHAUS-galan arrangeras på Stockholms Stadion den 10 juni 2018. Biljetter finns att köpa på bauhausgalan.se

Biljettsidan

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan