Perfekt säsongsavslutning på Stockholms Stadion! - BAUHAUS-galan

Perfekt säsongsavslutning på Stockholms Stadion!

Perfekt säsongsavslutning på Stockholms Stadion!

Friidrottssommaren avslutades på bästa sätt med dubbelseger i Finnkampen på Stockholms Stadion den 2–3 september där damerna vann med rekordsiffror. Bästa individuella prestationen stod Daniel Ståhl för genom att radera ut Ricky Bruchs 44 år gamla finnkampsrekord.

Finnkampen genomfördes för tredje gången på fyra år på Stockholms Stadion och efter att ha blivit tvåa i diskus på BAUHAUS-galan på lysande 68.13 i juni kastade Daniel Ståhl nu 67.37 i första kastet. Därmed förbättrade han Ricky Bruchs finnkampsrekord från 1973 med över metern! Tack vare Simon Pettersson och Axel Härstedt blev det en svensk trippel – den femte i rad!
Totalt vann det svenska herrlaget med 29 poäng vilket innebar sjätte raka segern. Aldrig tidigare i den 92 år långa finnkampshistorien har det manliga landslaget vunnit så många gånger i rad mot Finland.

Tidernas största segermarginal i dammatchen
I den kvinnliga kampen var Sverige helt överlägset och vann med fantastiska 55 poäng. Det är den största segermarginalen i landskampens historia! Meraf Bahta stod för en unik trippel genom att vinna 800 och 10 000 meter och Örebros Elin Östlund bidrog med ännu mer poäng genom att vinna 100 och 200 meter och föra Sverige i mål som vinnare på 4×100 meter.
Det blågula landskampsåret var riktigt bra med seger också i Lag-EM:s First League i midsommarhelgen i finska Vasa vilket innebär att vi tävlar i Super League 2018. Efter en härlig friidrottsfest i och med Finnkampen kan vi se fram mot en ny friidrottslig höjdpunkt på Stadion söndag 10 juni då BAUHAUS-galan arrangeras!
/Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan