Ståhl, Perkovic eller Dacres – vem kastar längst på BAUHAUS-galan? - BAUHAUS-galan

Ståhl, Perkovic eller Dacres – vem kastar längst på BAUHAUS-galan?

Ståhl, Perkovic eller Dacres – vem kastar längst på BAUHAUS-galan?

I torsdags slog han hela världseliten i Oslo och på söndag siktar Daniel Ståhl på en ny Diamond League-seger då han möter världseliten på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion.

– Jag kommer ha 150 vänner spridda runt Stadion så det blir bra tryck! Familjen, Spårvägen och Sverige Olympiska kommitté! säger Daniel och skrattar.
Han har nått en ny nivå i år och kastat över 68 meter inte mindre än fyra gånger, senast 68.06 då han vann i Oslo i torsdags.
Manliga och kvinnliga diskustävlingen går då som nu parallellt och i den norska huvudstaden lyckades Daniel till och med kasta längre än vinnaren i damklassen där diskusen bara väger hälften så mycket. Sandra Perkovic kastade då 66.79.
– Målet är 70 meter. Jag har tränat mycket på att stå kvar i ringen och har blivit både stabilare och starkare. Är det bra vind och jag får tekniken att stämma så kan det gå vägen, säger Daniel.

Fantastiskt startfält
I Oslo slog Daniel OS-mästarna Robert och Christoph Harting, regerande världsmästaren Piotr Malachowski och världsettan Fedrick Dacres. Alla kommer till Stadion på söndag och vem ser då Daniel som sin tuffaste konkurrent?
– Det är förstås Sandra, säger Daniel och tittar på kroatiskan som sitter bredvid. Båda skrattar liksom stora delar av pressuppbådet.
Hon är i Stockholm för att tävla i Diamond League för fjärde gången och ta sin fjärde seger.
– Första gången var direkt efter mitt OS-guld 2012 då jag satte stadionrekord med 68.77. 2015 kastade jag 66.74 och i fjol när det regnade var jag bara fem centimeter från stadionrekordet. Så målet är att slå det nu. Och Daniel Ståhl, säger hon och ler.
Hon är en av tidernas bästa diskuskastare och har vunnit allt – OS, VM och EM – och har över 30 Diamond League-segrar.
Räkna med ännu en på söndag eftermiddag!

Tre svenskor i höjd
I kvinnliga höjdtävlingen ställer tre svenskor upp Sofie Skoog, Erika Kinsey och Bianca Salming, 19, som gör Diamond League-debut.
– Det är klart att det känns väldigt speciellt att tävla på Stadion. Jag minns några tävlingar där som liten, redan då tyckte jag det var skitstort bara att vara på Stadion. Och att nu få vara med på en sådan här stortävling inför så mycket familj och vänner. Det ska bli jättekul! säger Bianca.
Erica Kinsey är Sverige-etta i år med 1.92 som hon tog i Lund härom veckan. Då fick hon hjälp av förre höjdhopparen Linus Thörnblad som coachade henne.
– Det fungerade väldigt bra att ha Linus Thörnblad på plats i Lund. Han ska hjälpa mig på söndag också och sedan ska vi lägga upp en plan för hela sommaren, säger Erika.
/Jonas Hedman

Läs även:
Elva svenska rekord – dussinet fullt på BAUHAUS-galan?

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan