Lovisa Lindh och Karsten Warholm – två nordiska hopp på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Lovisa Lindh och Karsten Warholm – två nordiska hopp på BAUHAUS-galan

Lovisa Lindh och Karsten Warholm – två nordiska hopp på BAUHAUS-galan

Båda satte personliga rekord i Oslos Diamond League i torsdags och för Norges 400 m häcklöpare Karsten Warholm blev det både seger och nationsrekord. Lovisa var bara 0.03 från det svenska rekordet på 800 m men hoppas slå det inför hemmapubliken på BAUHAUS-galan på söndag eftermiddag.

– Jag är väldigt nöjd med loppet i Oslo! För första gången sprang jag verkligen bara 800 m, det vill säga jag sprang på innerbanan hela vägen, säger Lovisa som slutade fyra i loppet och med 1:59.23 satte personliga rekord med 0.18 och bara var 0.03 från Abeba Aregawis svenska rekord.
– Träningen har fungerat väldigt bra, jag har varit på många träningsläger och jag är nog inte jätteförvånad att det gick så bra eftersom jag vet att formen är god. Men bra träning betyder inte alltid bra resultat på tävling.
– På söndag hoppas jag på ett nytt personligt rekord, säger Lovisa som är medveten om att det i praktiken också betyder svenskt rekord.

Ny seger för Karsten?
Karsten Warholm, 21, satte norskt rekord på 400 m slätt med över en sekund när han noterade 44.87 förra helgen. Det följde han upp med att i torsdags slå sitt nationsrekord också på 400 m häck då han vann Diamond League-galan Bislett Games på 48.23.
Han ledde hela vägen, slog i sista häcken men vann ändå!
– Jag kände verkligen publikstödet på Bislett men det är verkligen riktigt tufft på slutet på 400 m häck, säger Karsten.
Han är tiokamparen som bytte (?) till 400 m häck och nu har vunnit sin första Diamond League-tävling.
– Jag är satsar på 400 m häck åtminstone det här året. Sedan får vi se, det är min tränare som bestämmer.
Kommer andra Diamond League-segern imorgon?
– Jag är lite trött efter Bislett men ska göra mitt bästa för att ladda om. Det är bra motstånd vilket verkligen inspirerar. Gör jag ett bra lopp så vet jag att jag är med och fightas i toppen.
Kan Karsten till och med slå Sven Nylanders 21 år gamla nordiska rekord på 47.98?
/Jonas Hedman

Läs även:
Fantastiskt lopp av Lovisa Lindh – bara hundradelar från rekordet

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


BAUHAUS PARTNER


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830

BAUHAUS-galan