Lovisa Lindh är redo för ett snabb 800 m-lopp på BAUHAUS-galan - BAUHAUS-galan

Lovisa Lindh är redo för ett snabb 800 m-lopp på BAUHAUS-galan

Lovisa Lindh är redo för ett snabb 800 m-lopp på BAUHAUS-galan

Ullevis Lovisa Lindh hade ett fantastiskt år i fjol med EM-brons på 800 meter och första loppet under drömgränsen två minuter i OS-semifinalen i Rio. Hon har också inlett denna säsong strålande och på söndag tävlar hon på BAUAHUS-galan på Stockholms Stadion.

När Lovisa sprang i mål som fyra på 1:59.41 i den andra semifinalen i Rio-OS förra sommaren så var det bara två tiondelar från Abeba Aregawis svenska rekord. Sedan dess har träningen gått fortsatt bra och mycket talar för att Lovisa kommer att ta ytterligare ett utvecklingssteg i sommar.
I lördags säsongsdebuterade hon med att vinna ett 1500 m-lopp i norska Florø på 4:09.03 vilket var personligt rekord med hela fem sekunder och seger med sex!
– Det var en bra start på säsongen! Jag springer sällan 1500 meter men hade på känn att det kunde bli personbästa eftersom träningen gått så bra. Men att jag skulle vinna med så mycket hade jag inte trott eftersom två tjejer i startfältet gjort 4:07, säger Lovisa som gick in som åtta genom tiderna i Sverige och slog det 43 år (!) gamla distriktsrekordet i Göteborg.

Vann på BAUHAUS-galan i fjol
På torsdag kväll springer hon sitt första 800 m-lopp för säsongen som är i Diamond League-tävlingen i Oslo följt av BAUHAUS-galan på söndag. Hon öppnade säsongen på samma sätt i fjol och vann då båda loppen.
– Då gjorde jag min första 2:00-tid i Oslo och sedan 2:00 igen under allt annat än optimala förhållanden på BAUHAUS-galan. Då hade 800 m inte Diamond League-status i Oslo och Stockholm men det har de i år så nu blir det ännu bättre konkurrens, säger Lovisa.
På BAUHAUS-galan kommer hon bland annat möta världstvåan Margaret Wambui (1:57.03), inne-EM-vinnaren Selina Büchel från Schweiz och isländskan Aníta Hindíksdóttir som redan snuddat vid sitt personliga rekord med 2:00.33.

Flera tjejer på frammarsch
Svensk medeldistanslöpning är bra just nu med flera tjejer som har kapacitet att kvalificera sig för mästerskapen. I söndags underskred Turebergs Hanna Hermansson VM-kvalgränsen då hon med 2:00.94 satte personligt rekord med två sekunder och tidigare i år har junioren Isabella Andersson gjort 2:04. Lägg till det Lidingös Anna Silvander som har ett personbästa på 2:02.53 så inser man att det verkligen finns flera i toppen.
– Det är inspirerande! Hanna känner jag inte så bra eftersom hon bor i USA, men vi delade rum på Finnkampen i höstas och det ska bli kul att möta henne i sommar, säger Lovisa.

Många och långa träningsläger
Lovisa bor i Göteborg och ingår i Johan Wettergrens träningsgrupp som också innehåller bland annat hinderlöparen Charlotta Fougberg. Framgångarna i fjol har gjort att Lovisa kunnat satsa ännu mer på löpningen vilket inneburit att hon sedan i höstas varit på träningsläger under sammanlagt tre månader.
– En vecka på Fuerteventura i höstas, sex veckor i Sydafrika i december-januari, tre veckor i Flagstaff, USA, och så två veckor i Font Romeu i slutet på maj, berättar Johan Wettergren.
I stort sett alla läger har varit på hög höjd och inför VM i London i augusti kommer Lovisa köra ytterligare tre veckors träningsläger, denna gång i St Moritz som även det är på hög höjd.
Men före det väntar en intensiv tävlingsperiod med Diamond League-tävlingar i Oslo och Stockholm följt av Lag-EM i finska Vasa!

Jonas Hedman

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan