Sofie Skoog är redo att hoppa högt den 18 juni! - BAUHAUS-galan

Sofie Skoog är redo att hoppa högt den 18 juni!

Sofie Skoog är redo att hoppa högt den 18 juni!

OS-sjuan i höjd, Sofie Skoog, har en bra träningsvår bakom sig och är full av tillförsikt inför sommaren där VM i London är det stora målet. BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion den 18 juni är en viktig tävling för att ta sig dit och där möter hon bästa tänkbara motstånd.

– Jag siktar på en första formtopp nu i juni och tävlar i Roms Diamond League på torsdag och Lund på söndag innan det är dags för BAUHAUS-galan helgen efter, säger Sofie.
Hon gjorde säsongsdebut i Kil den 3 juni då hon klara 1.87 och hade två bra försök på 1.90.
– Det kändes bra och det var stabil hoppning där jag tog allt till och med 1.87 i första försöket. Det är min näst bästa säsongsöppning utomhus och det var en go känsla! Nu får jag några tävlingar till och BAUHAUS-galan blir ett perfekt tillfälle att hoppa högt på!
– Det är bra banor på Stadion som är stor men där det ändå är en intim stämning och det gillar jag, man lyfts verkligen av publiken!

Satsar ännu hårdare
Sofie hade ett fantastiskt år i fjol med femteplats på inne-VM och tangerade sedan sitt personliga rekord på 1.94 i OS-kvalet i Rio där hon slutade delad sjua i finalen på 1.93. Sedan avslutade hon säsongen med att bli tvåa i Diamond League-finalen i Zürich och finna Finnkampen.
Framgångarna har sporrat henne till att satsa ännu hårdare.
– Sedan den 1 maj har jag gått ner till att jobba enbart 25 procent vilket blivit möjligt tack vare ekonomiskt stöd från Sveriges Olympiska Kommitté (SOK). Det betyder att jag kan dela upp passen under grundträningsperioden som tidigare var uppåt tre timmar och det är i längsta laget. Nu får jag mer tid till återhämtning, säger Sofie.

Fantastiskt startfält
På BAUHAUS-galan dem 18 juni möter hon bland annat ettan och tvåan från OS, Ruth Beitia och Mirela Demireva, årets världsetta Marija Lasitskene (tidigare Kutjina) och vinterns inne-EM-vinnare Airine Palsyte från Litauen.
– Det är riktigt inspirerande att möta så bra hoppare! Ruth är ju en fantastisk höjdhopperska som vunnit i princip allt. Hon är en väldigt trevlig och jordnära person, säger Sofie.
I startfältet finns även OS-hopparen Erika Kinsey och mångkamparen Bianca Salming, 18, som gör Diamond League-debut.

Jonas Hedman

Läs även:
Bianca Salming debuterar mot hela världseliten

Köp dina biljetter till BAUHAUS-galan söndag 18 juni här

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan