De bästa svenskarna mot världseliten den 18 juni - BAUHAUS-galan

De bästa svenskarna mot världseliten den 18 juni

De bästa svenskarna mot världseliten den 18 juni

BAUHAUS-galan bjuder på en lång rad världsnamn som i flera fall möter de bästa svenskarna. Ett sånt exempel är längd där Michel Tornéus (bilden) möter suveräne världsettan Luvo Manyonga som hoppat 8.65 i år. Foto: Deca Text&Bild

Michel gjorde i maj sin bästa säsongsöppning någonsin då han hoppade 8.04 och ställs mot den fantastiske sydafrikanen Luvo Manyonga som tre gånger hoppat 8.60 eller längre denna sommar. Senast någon var över den gränsen var för nio år sedan.
Michel satte i fjol svenskt rekord med 8.44 och bra motstånd triggar honom alltid att hoppa långt.
– Det kommer att bli riktigt kul! Det är två år sedan jag tävlade på BAUHAUS-galan och nu är jag i bättre balans. Det är några saker man drömmer om och det är att vinna på hemmaplan. Jag har gjort det några gånger i Globen men aldrig på BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion så det är definitivt något jag vill göra, säger Michel.

”Målet är 70 meter”
Riktigt tufft motstånd får även Daniel Ståhl i diskus. Järfälla-killen möte bl a OS-mästaren Christoph Harting, världsmästaren Piotr Malachowski och Fedrick Dacres som har världsårsbästat med 68.88. Daniels årsbästa är 68.36.
– Jag siktar på 70 meter. På träningslägret i Kalifornien i våras träffade jag Mac Wilkins som har stadionrekordet på 69.46 satt 1980. Han sa att jag kan slå det så det är mitt mål och då kan jag lika gärna kasta 70 meter, säger Daniel och skrattar.

Kastar Perkovic längre än männen?
En som också siktar på 70 meter i diskus är kvinnliga världsettan Sandra Perkovic som har två raka segrar på Stadion. Hon är innehavare av stadionrekordet med 68.77 från 2013 och kan mycket väl kasta längst av alla, männen inräknade. Noterbart är att den kvinnliga diskusen väger ett kilo att jämföra med två för män.

Angelica mot OS-trean
Angelica Bengtsson har bara gjort en stavtävling så här långt i sommar men träningen har gått bra sedan hon tog brons på inne-EM i Belgrad i mars. På BAUHAUS-galan ställs hon mot bl a OS-trean Eliza McCartney från Nya Zeeland.
– Det ska bli spännande! Vi har aldrig mötts förutom i OS-kvalet i Rio då vi hoppade i kvalgrupperna intill varandra, men min Nya Zeeländske vän Jacko Gill, som stöter kula, har berättat om henne, säger Angelica som med 4.70 har ett personligt rekord som är en decimeter lägren än McCartneys.
/Jonas Hedman

Startlistorna för de fem teknikgrenarna (skrolla till slutet på sidan)

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan