Vanessa Kamga – ett intressant namn på BAUHAUS-galan Youth - BAUHAUS-galan

Vanessa Kamga – ett intressant namn på BAUHAUS-galan Youth

Vanessa Kamga – ett intressant namn på BAUHAUS-galan Youth

BAUHAUS-galan arrangeras söndag 18 juni och är en dag med friidrott för alla åldrar. Bland annat ungdomar och juniorer i form av BAUHAUS-galan Youth som arrangeras på förmiddagen på Stockholms Stadion. Dit är finns flera av landets bästa anmälda inklusive två diskustjejer som kvalat in till junior-EM i Italien av vilka en är Upsalas Vanessa Kamga.

Svensk manlig seniordiskus har aldrig varit bättre än nu om man ser till toppbredden med fyra man på 63.90 eller bättre redan i maj. När det gäller kvinnliga seniorer är läget inte lika bra men det ser onekligen ljust ut på juniorsidan. För tre 19-årstjejer har kastat över 50 meter denna vår, klarat kvalgränsen till junior-EM och tagit sig in bland de tio främsta juniorerna genom tiderna.
Det handlar om Upsalas Vanessa Kamga, Huddinges Mathilda Eriksson och Motalas Anna Karlsson (UVM-8:a 2015) av vilka åtminstone de två förstnämnda kommer att tävla på BAUHAUS-galan Youth den 18 juni.

Nära svenskt juniorrekord
Upsalas Vanessa Kamga började träna diskus så sent som för två år sedan och har förbättrat sig med hela 17 meter sedan dess. I Uppsala i slutet på april kastade hon hela 52.47 och var bara en dryg meter från det svenska juniorrekordet (53.66). Den 18 juni tävlar hon på Stockholms Stadion för första gången.
– Det ska bli jättekul! Eftersom jag inte hållit på så länge så har jag knappt varit med på några större tävlingar så BAUHAUS-galan Youth ser jag framemot! säger Vanessa.
Bästa friidrottsminnet så här långt är tävlingen då hon satte sitt personliga rekord i våras.
– Det var i Uppsala-kastet då jag kastade 52.47. Det är så härlig stämning där och det var också där jag gjorde min första tävling för två år sedan.

Från basket till friidrott
Vanessa kommer från Gävle men började på basketgymnasiet i Uppsala och har sedan flyttat över till friidrottsgymnasiet (FIG). Hon har läst det naturvetenskapliga programmet på Celsiusskolan och tar studenten imorgon fredag! Hennes tränare är förre landslagskastaren Henrik Wennberg som också är ordförande i Upsala IF.
– Han är även tränare på friidrottsgymnasiet och har en grupp på tiotalet aktiva som jag är med i, alla är kastare varav fem gått på FIG:et, säger Vanessa.
Förutom diskus tävlar hon också i kula och slägga och är även egen företagare.
– Jag jobbar som fransstylist på fritiden vilket innebär att jag gör fransförlängningar.

Junior-EM är målet
Sommarens stora mål är junior-EM i italienska Grosseto i mitten på juli och där kommer Vanessa att få sällskap i diskus. För såväl Motalas Anna Karlsson (50.92) och Huddinges Mathilda Eriksson (50.22) har klarat kvalgränsen.
Men först ska Vanessa göra debut på BAUHAUS-galan Youth på Stockholms Stadion!

Jonas Hedman

All info om BAUHAUS-galan Youth söndag 18 juni kl 10-12 på Stockholms Stadion

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan