Luvo Manyonga – en man för världsrekordet - BAUHAUS-galan

Luvo Manyonga – en man för världsrekordet

Luvo Manyonga – en man för världsrekordet

En olympisk mästare och en före detta metamfetaminist som hoppar längre än vad någon gjort på åtta år. Det är bara två av Michel Tornéus motståndare i BAUHAUS-galans längdhopp den 18 juni.
– Luvo Manyonga är den som kommer att ta Powells världsrekord, intygar en imponerad Tornéus.

Michel Tornéus har nyss kommit hem från sin nya träningsmiljö i USA. Om 18 dagar jagar han sin första Diamond League-seger. BAUHAUS-galan på Stockholms Stadion har tagit fram världens bästa längdhoppare som motstånd.

Britten Greg Rutherford som vunnit såväl OS som VM och EM hamnar i skymundan av Sydafrikas Luvo Manyonga. Han slog igenom som 17-åring och var bara åtta centimeter från VM-medalj innan han fyllde 20. Men sedan försvann Manyonga i ett missbruk av metamfetamin, som också ledde till en 18 månader lång dopingavstängning.

Sex år senare hoppar sydafrikanen stadigt över 8.60, en nivå ingen har hållit på 2010-talet. Det är tre decimeter kvar till Mike Powells världsrekord. Det hände bara tre gånger att Powell hoppade längre än 8.65 som Manyonga nådde i april.
– Manyonga är den som kommer att ta Powells världsrekord, intygar en imponerad Michel Tornéus.
– BAUHAUS-galan på hemmaplan och VM i London är de tävlingar som jag satsar mest på, tillägger Michel inför avresan till Innsbruck där han tävlar i morgon fredag.

Till BAUHAUS-galan kommer också Manyongas landsman Rushwal Samaii, som hoppade 8.49 i samma tävling, australiensaren Fabrice Lapierre med tre VM-medaljer och inte minst comebackande Andreas Otterling. Han knep bronset när Michel Tornéus vann Inomhus-EM för två år sedan. Andreas var i sitt livs form och vann XL-galan i Globen i vintras och drabbades av en stressfraktur i foten. I förra veckan kom han tillbaka efter 15 månaders rehab och hoppade direkt 7.95, exakt lika långt som Michel i ett bortglömt Lag-SM-kval i Stockholms förorter.

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan