Stjärnspäckad Diamond League-premiär – tre svenskar på plats - BAUHAUS-galan

Stjärnspäckad Diamond League-premiär – tre svenskar på plats

Stjärnspäckad Diamond League-premiär – tre svenskar på plats

Fredag kväll inleds Diamond League-säsongen i Doha med hela 16 regerande OS- och världsmästare på plats plus tre svenskar – Charlotta Fougberg på 3000 m hinder, Kim Amb i spjut och Fanny Roos i kula.

Charlotta Fougberg var förra sommaren mindre än sekunden från att gå till OS-final på 3000 m hinder. Efter finalen på 3000 m slätt på inne-EM i vintras har hon förberett sig med ett månadslångt träningsläger på hög höjd i Flagstaff, Arizona, och är full av tillförsikt. På startlinjen på 3000 m hinder i Doha finns bland annat OS-mästarinnan och världsrekordhållerskan Ruth Jebet som satte stadionrekord på BAUHAUS-galan i fjol.

Kim Amb gjorde sitt livs tävling i Finnkampen i Tammerfors i fjol då han vann på 84.50 och hade alla sex kasten över 80 meter. Alla träningsrapporter under vintern och våren har varit positiva inklusive den från sista träningslägret på Malta i slutet av april. Kim möter bland annat OS-mästaren Thomas Röhler och 2015 års VM-etta Julius Yego från Kenya.

Fanny Roos, 22, hade en fantastisk inomhussäsong då hon tangerade det det svenska inomhusrekordet i kula med 18.13 i EM-finalen i Belgrad. Det innebar en fjärdeplats som är den bästa svenska placeringen genom tiderna i kula för kvinnor i ett mästerskap. Det ska bli spännande att se Fanny som nu får möta hela världseliten med OS-mästarinnan Michelle Carter i spetsen.

I de stjärnspäckade startlistorna finns också medel-långdistansaren Genzebe Dibaba som gjort så många bra lopp i Stockholm genom åren. Hon springer den för henne udda distansen 800 m och det ska bli spännande att se hur världsrekordhållerskan på 1500 m kan hävda sig mot 800 m-specialisterna!
På 100 m gör Andre De Grasse en intressant start. Kanadensaren tog dubbla OS-medaljer bakom Usain Bolt i Rio och spås bli den som tar över sprintertronen. Se honom på TV i Doha och live på Stockholms Stadion den 18 juni!

SVT sänder från Doha fre 5 maj kl 18.00-20.00 svensk tid

Startlistorna

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan