Full fart i Kids Tour-premiären i Spånga - BAUHAUS-galan

Full fart i Kids Tour-premiären i Spånga

Full fart i Kids Tour-premiären i Spånga

Tredje säsongen av Kids Tour inleddes i Spånga på Valborgsmässoafton då 350 barn testade den populära friidrottsbanan. Arrangör är Stadionklubbarna i samarbete med Stockholms stad och banan kommer att finnas på plats på ett tiotal ställen i Stockholms-området fram till juni.

Det var i samband med valborgsmässofirandet på Gläntans IP i Spånga som premiären av årets Kids Tour ägde rum under tre timmar med start klockan 13.
– Hela dagen var lyckad med fint väder och många barn som testade friidrottsbanan, uppskattningsvis 350 stycken, säger Tobias Jonsson som är en av två projektansvariga för Kids Tour.
Banan är anpassade för 6–14-åringar men det var ovanligt många som var yngre än sex år vilket innebar att de hade sina föräldrar med så det var verkligen mycket folk på plats. Friidrottsbanan innehåller både traditionella och nya hinder och det gäller att ha spänst, styrka, balans och snabbhet.

Fyratusen testade i fjol
I fjol testade närmare fyratusen barn och ungdomar friidrottsbanan från april till juni då en av höjdpunkterna var Fria idrotters dag på Stockholms Stadion i mitten på maj. Då provade hela 1200 barn banan och det blir ett stopp där även i år vilket sker den 9–10 maj.
Nästa stopp på touren är i samband med Lidingöloppets Ultramarathon på söndag 7 maj.
/Jonas Hedman

Mer om Kids Tour

Foto: Tobias Jonsson

Foto: Tobias Jonsson

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan