Bolts arvtagare De Grasse till Stockholm och Oslo - BAUHAUS-galan

Bolts arvtagare De Grasse till Stockholm och Oslo

Bolts arvtagare De Grasse till Stockholm och Oslo

Han har överträffat Usain Bolts tider som 20-åring. Ifjol erövrade Andre De Grasse tre OS-medaljer och skrattade in i mål bredvid sprintkungen. Kanadensaren blir den första världsstjärnan som lanseras under Scandinavian Athletics Week. De Grasse springer på Bislett och Stockholms Stadion inom loppet av tre dygn.

De två Diamond League-tävlingarna Bislett Games och BAUHAUS-galan har inlett ett samarbete. Världsstjärnorna i friidrott kommer att tävla i Oslo torsdag 15 juni och sedan ta tåget direkt till Stockholm där Stadion står värd för BAUHAUS-galan söndag 18 juni.

Samarbetet får högsta fart med trippel-OS-medaljören Andre De Grasse som första stjärna. Usain Bolt var den ende som kunde besegra kanadensaren över 200 meter i Rio i somras. På 100 meter smet tidigare dopingavstängde Justin Gatlin mellan dem. Då 21-årige De Grasse spelade även en avgörande roll för Kanadas stafettlag som knep bronset, fyra hundradelar bakom Jamaica över 4×100 meter.

De Grasse har även inlett 2017 på bästa vis med världsledande tider på de stafetter som Kanada sprungit, senast guld på Stafett-VM:s 4×200 meter i helgen. I Oslo och Stockholm kommer Andre De Grasse att springa 100 meter.

Andre slog igenom som 20-åring med dubbeln 9.75/19.58, medvindstider på de amerikanska universitetsmästerskapen 2015 som överträffade Bolts resultat vid motsvarande ålder. Mest uppmärksamhet fick De Grasse när han skrattande sprang ikapp Bolt lekande lätt i OS-semifinalen i somras. Bilderna blev en viral succé.
Se en av de många upptagningarna på den leende duellen: https://www.youtube.com/watch?v=Qfe5whe7qac

Se mer av Andre De Grasse på vår facebook-sida och Instagram-konto @bauhausgalan, som Daniel Ståhl annars huserar över den här veckan!

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


OFFICIELL LEVERANTÖR


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

08-14 12 41
Vardagar 9-16

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan