Electric Banana Band får banankontakt på Stadion - BAUHAUS-galan

Electric Banana Band får banankontakt på Stadion

Electric Banana Band får banankontakt på Stadion

Söndag den 18 juni blir det inte bara friidrott i världsklass på Stockholms Stadion. När Diamond League når Sverige bjuder BAUHAUS-galan på en festival för hela familjen som toppas av att Electric Banana Band spelar när alla friidrottare lämnat banan.

Olympiska mästare och svenskar som får sitt genombrott, rekordlånga kast och dueller fram till mållinjen. Det är de scener som brukar utmärka BAUHAUS-galan som under skilda namn har arrangerats på Stadion sen 60-talet.

I år hålls galan på en söndag vilket ger en unik möjlighet att bredda utbudet. Runt Stadion byggs ett festivalområde för hela familjen. Konserter, scenframträdanden, grillparty och aktiviteter i full fart för barnen ramar in friidrotten som startar kl 10 med ungdomstävlingar och stafetter.

På eftermiddagen hålls Folksam Challenge som är en förtävling av internationell kaliber innan IAAF Diamond League tar vid kl 15.30. Men när den sista friidrottaren lämnar banan blir det ändå banankontakt. Kl 18 tar Electric Banana Band över.

– Vi både hoppar och springer på scen så Stadion känns helt rätt, säger Lasse ”Trazan” Åberg, i Electric Banana Band, som är filmaktuellt i höst.

– På BAUHAUS-galan i år kommer Sveriges kojigaste band att ta över efter alla världsartister. Det kommer bli riktigt roligt med en show som samlar hela familjen, från oss som växte upp med Electric Banana Band till dagens unga, säger Johan Saxne, marknadschef på BAUHAUS.

Se programpunkterna söndag 18 juni på Stadion

Bilden: Fr v Lasse ”Trazan” Åberg, Klasse Möllberg och Janne Schaffer. Foto: Magnus Liam Karlsson

No Comments

Leave a Reply

TITELSPONSOR


HUVUDPARTNER


INTERNATIONELLA PARTNERS


PARTNERS


BAUHAUS PARTNERS


OFFICIELLA LEVERANTÖRER


CERTIFIERING


Frågor om något som rör galan?

Kontakta oss

Mail:

info[at]stadionklubbarna.com

Telefon:

Besöksadress

Klocktornet, Stockholms Stadion
Lidingövägen 1
114 33 Stockholm

Faktureringsadress

Stadionklubbarnas Service Stockholm AB
Box 26099
100 41 Stockholm

Organisationsnummer: 556772-0502
Bankgiro: 410-0830
BAUHAUS-galan